Ryan Smyth bo v Los Angeles prinesel zelo potrebne izkušnje. Foto: EPA
Ryan Smyth bo v Los Angeles prinesel zelo potrebne izkušnje. Foto: EPA
Rick Nash
Rick Nash je dal vodstvu Columbusa jasno vedeti, da ga igranje za kakšen drug klub ne zanima. Foto: EPA

Robu Scuderiju je moštvo Los Angeles Kingsov okrepil 33-letni levi krilni hokejist Ryan Smyth, nazadnje član Colorado Avalancheja.

Kanadčan bo v mesto na kalifornijski obali prišel v zameno za obrambna hokejista Kyleja Quincyja, Toma Preissinga in peti izbor NHL-nabora naslednje leto. "Zadovoljni smo, da smo dobili dva kakovostna obrambna igralca, oba sta dovolj spretna in lahko pomagata v marsikaterem elementu igre," je dejal generalni direktor Colorada Greg Sherman.

Smyth navdušen nad prestopom
Smyth bi lahko uporabil svojo "no-trade" pravico, ki bi ga v Coloradu obdržala vsaj še tri leta, kolikor časa je še veljala pogodba z Avalancheom. "Seveda sem malce razočaran, da zapuščam Denver, ki je izjemno mesto, ekipa pa ima zmagovalno tradicijo in odlične navijače. Po drugi strani pa sem zelo navdušen nad prestopom v Los Angeles, saj gre tam za izredno dobro, mlado ekipo," je dejal "kapetan Kanada", kot ga zaradi dolgoletnega igranja za kanadsko reprezentanco kličejo navijači. Po Edmontonu, New Yorku in Coloradu bo zanj to že četrti klub v 14-letni NHL-karieri.

Nash ostaja v Columbusu
Columbus Blue Jacketsi so podaljšali pogodbo z Rickom Nashom. 25-letni krilni zvezdnik bo v osmih letih zaslužil 62,4 milijona dolarjev, s povprečjem 7,8 milijona na leto."Rick je jasno povedal, kaj mu pomeni igrati za Columbus, ki ga ima zelo rad. Nikdar ni želel oditi," je povedal generalni direktor Rick Howson.

Samuelson v Vancouvru
Napad Vancouver Canucksov je močnejši za švedskega desnega igralca Mikaela Samuelssona, ki je s klubom podpisal triletno pogodbo. Zadnje štiri sezone je igral za Detroit, s katerim je leta 2008 osvojil Stanleyjev pokal, letos pa prišel do finala. V Vancouvru bo imel družbo dveh švedskih kolegov, bratov dvojčkov Daniela in Henrika Sedina, ki sta v začetku tedna podaljšala sodelovanje z moštvom Alaina Vigneaulta.