Slovenska hokejska reprezentanca je brez večjih težav premagala japonsko izbrano vrsto. Foto: BoBo
Slovenska hokejska reprezentanca je brez večjih težav premagala japonsko izbrano vrsto. Foto: BoBo
Rok Tičar
Rok Tičar je v zadnji tretjini z dvema zadetkoma potrdil zmago Slovenije. Foto: MMC RTV SLO
Rodman in Tičar po zmagi nad Japonsko

Slovenci so do zdaj dobili vse štiri pripravljalne tekme na SP, Japonsko so v sredo premagali še drugič, predtem so ugnali še Hrvaško in Madžarsko. Anžeta Kopitarja, ki je v torek potrdil udeležbo na svetovnem prvenstvu, še ni bilo v ekipi.

Zmaga slovenske ekipe nikoli ni bila pod vprašajem. Igra sicer ni bila najkakovostnejša, predvsem je skrb vzbujajoča realizacija ob igri z igralcem več, a Kopitarjevi izbranci so odigrali ravno toliko, da so porazili nasprotnika.

Muršak in Kovačevič v polno
Slovenci so bili v prvi tretjini pričakovano boljši nasprotnik, plošček je lepo krožil okrog japonskih vrat, led je v 8. minuti prebil Jan Muršak, ki se je po ubranjenem strelu Sabahudina Kovačeviča znašel ob pravem času na pravem mestu in je iz neposredne bližine plošček brez težav zbezal v mrežo za 1:0. Slovenci so bili na ledu precej podjetnejši, v strelih je bilo 13:3 za gostitelje, vodstvo je v zadnji minuti prve tretjine - natančneje 19 sekund pred koncem - po Muršakovi podaji podvojil Kovačevič, ki je ustrelil z modre črte in premagal japonskega vratarja.

Tanaka prepolovil zaostanek
Edini zadetek v drugi tretjini je zadel Ryo Tanaka, ki je tako prepolovil slovensko prednost. Napadalec Tohoku Free Blades je izkoristil prednost igralca več na ledu in odbiti plošček poslal za hrbet nemočnega Roberta Kristana. V drugi tretjini je dve lepi priložnosti zapravil Jan Urbas, ob drugi tik pred zadnjim odmorom je zadel okvir vrat.

Tičar dvakrat v polno
V zadnji tretjini so risi vendarle izkoristili power play, potem ko so se enkrat v tej tretjini Japonci že ubranili. Med strelce se je vpisal Rok Tičar, ki je po dobrem delu in podaji Roberta Saboliča iz neposredne bližine strpal plošček za hrbet Juta Ita. Tri minute pred koncem je slovenski napad Tičar-Sabolič-Jeglič poskrbel za nov zadetek, ob drugi vratnici je po lepi podaji hladnokrvno še drugič mrežo zatresel Tičar.

Prijateljska tekma, sreda:
SLOVENIJA
- JAPONSKA
4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Muršak 7., Kovačević 20., Tičar 49., 57.; Tanaka 26.

Nedelja ob 18.00, Ljubljana:
SLOVENIJA - AVSTRIJA

Sreda, 29. aprila, Berlin:
NEMČIJA - SLOVENIJA


Preostale prijateljske tekme:
MADŽARSKA - SLOVENIJA
2:4 (2:1, 0:1, 0:2)
SLOVENIJA - JAPONSKA
4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
HRVAŠKA - SLOVENIJA
2:5 (0:0, 1:3, 1:2)

Rodman in Tičar po zmagi nad Japonsko