Robert Sabolič in Žiga Jeglič sta postala nemška prvaka in pri tem ugnala tudi svojega reprezentančnega centra Roka Tičarja. Na Slovaškem so prepričani, da bosta Tičar in Jeglič okrepila Slovan Bratislavo v Ligi KHL, hkrati pa obstaja možnost, da se jima pridruži tudi Sabolič. Foto: Reuters
Robert Sabolič in Žiga Jeglič sta postala nemška prvaka in pri tem ugnala tudi svojega reprezentančnega centra Roka Tičarja. Na Slovaškem so prepričani, da bosta Tičar in Jeglič okrepila Slovan Bratislavo v Ligi KHL, hkrati pa obstaja možnost, da se jima pridruži tudi Sabolič. Foto: Reuters
Sabahudin Kovačević (Sariarka Karaganda)
Sabahudin Kovačević sodi med najučinkovitejše branilce VHL-ja. Končnico je "Budo" končal na 4. mestu med branilci. Se bodo tudi jeseniškemu branilcu odprla vrata KHL-a? Foto: Sariarka Karaganda
Vratar Robert Kristan (Slovenija)
Vratar Robert Kristan bo Slovaško zamenjal za Češko, kjer je pri Pardubicah postal soigralec reprezentančnega branilca Blaža Gregorca. Foto: Reuters

Za prvi državni naslov Panterjev sta zadela Christoph Gawlik in John Laliberte. Oba Slovenca sta bila v Ingolstadtu nosilca igre: Žiga Jeglič je na 21 tekmah končnice dosegel štiri gole in dodal 11 podaj, medtem ko je Robert Sabolič zabil devet golov (5 podaj), s čimer je bil tudi prvi strelec po številu zadetkov celotne končnice.

Popolni avtsajderji do prvega naslova
Köln je izgubil finale drugič zapored, številni izmed 19 tisoč gledalcev so konec tekme dočakali v solzah. Podprvaka sta med izbranci Uweja Kruppa postala tudi branilec Aleš Kranjc in center Rok Tičar. Uspeh Ingolstadta je senzacionalen, saj je bilo bavarsko moštvo šele deveti nosilec in se je v pravo končnico prebil šele z dodatnim dvobojem, nato pa je izločil vse glavne favorite za naslov, ključno vlogo pri sanjskem naslovu pa sta odigrala prav Sabolič in Jeglič.

"Budo" prvak druge ruske lige
Ni osvojil zlata na SP-ju v Južni Koreji, zato pa je postal zlat v drugi ruski ligi. Slovenski hokejski branilec Sabahudin Kovačević je s Sariarko Karagando postal prvak Lige VHL. Na olimpijskih igrah v Sočiju najučinkovitejši branilec, ki je tudi največ igral, je na najboljši način končal izredno sezono. Na začetku se je podal v neznano na vzhod Kazahstana v Karagando, kjer je tamkajšnji klub iskal močnega branilca za igranje v drugi ruski ligi VHL in kjer se je 28-letni Jeseničan odlično znašel.

V finalu Višje hokejske lige se je Sariarka Karaganda pomerila z Rubinom iz Tjumna in po šestih tekmah osvojila naslov, ki ji je ušel že lani. Na odločilni tekmi pred domačimi navijači je Sariarka slavila z 2:1 in dobila naslov prvaka.

Discipliniran in učinkovit "Budo"
Kovačević je tudi v končnici igral učinkovito: gol in 8 podaj na 19 tekmah, kjer je v povprečju igral skoraj 21 minut. Skupno je "Budo" v celotni sezoni za Sariarko dosegel 10 golov in prispeval 20 podaj na 63 tekmah, po katerih je imel skupni rating +17 v povprečno 19:17 igre na tekmo. Zanimivo, da je v celotni sezoni nabral le 7 izključitev za 14 kazenskih minut.

"Lix" iz Nitre k Pardubicam
Potem ko je ostal brez naslova z Nitro, na sedmi tekmi slovaškega finala so ga napadale Košice, se Robert Kristan poslavlja od kluba in se seli na Češko k Pardubicam, kjer že igra Blaž Gregorc. Vodja Nitre Jan Plandora je priznal, da si ga finančno ne more privoščiti: "Odkrito povem, da za moštvo ne bo več branil Robert Kristan. Ustvaril si je zares velik ugled, blestel na olimpijskih igrah, tako da ni v naših finančnih zmožnostih, da bi ga lahko zadržali."

Kristan je prišel v Nitro po ločitvi z Medveščakom. Na 59 tekmah je povprečno ubranil 92,84 odstotka strelov in prejemal 2,16 gola na tekmo, sezono pa je tudi sklenil z zanj rekordnimi 10 "shutouti", kar je bilo predstavljeno v Športnem SOS-u.