Rodman je bil v pravem trenutku na pravem mestu. Foto: RTV SLO
Rodman je bil v pravem trenutku na pravem mestu. Foto: RTV SLO
Gaber Glavič
V vratih Jesenic je Roberta Kristana, ki si je na ogrevanju poškodoval ramo, zamenjal Gaber Glavič. Foto: RTV SLO
Hokejisti Slavije se veselijo vodilnega gola Stoparja. Foto: RTV SLO

Odličnim Založanom je še štiri minute pred koncem kazalo odlično, saj so vodili z 2:1. A Gorenjci se niso predali. V igro jih je vrnil Aleš Kranjc, ki je ob igralcu manj (izključitev Ndurja) samostojni prodor končal s silovitim strelom, ki je presenetil sicer odličnega Anžeta Ulčarja.

Domači vratar je še enkrat klonil le 43 sekund pred zvokom sirene. Odbit plošček je skoraj z mrvega kota za njegov hrbet pospravil Marcel Rodman. Plošček se je od Ulčarja odbil v vratnico, nato pa končal v mreži. Železarji so v zmagah povedli s 3:1, že v nedeljo pa bodo imeli prvo zaključno žogo za 5. zvezdico v samostojni Sloveniji.

Prva tretjina jeseniška
Jeseničani so povedli v 10. minuti, ko je Anžeta Ulčarja nekoliko iz strani premagal Luka Žagar, ki je izkoristil podajo Petra Rožiča. Pred tem je David Rodman zadel tudi vratnico. Domači so sicer obetavno začeli in nekajkrat zapretili Gabru Glaviču, vendar so jim v nadaljevanju pošle moči, tako da so bili Jeseničani, za katere je ob koncu 1. tretjine lepo priložnost zapravil še M. Rodman, gospodarji na ledu.

V drugi tretjini so Založani pokazali več. Potem ko je Glavič ubranil poskuse Andreja Hebarja in Petra Kunovskega, je v 38. minuti le klonil. Z močnim udarcem z modre črte ga je presenetil Uroš Vidmar. Na drugi strani je najlepšo priložnost zapravil M. Rodman, ki je v 26. minuti ob številčni prednosti sam pridrsal pred Anžeta Ulčarja, a je slednji s "špago" zadržal plošček.

Domačim ob koncu popustila zbranost
Kmalu po začetku zadnjega dela je moštvo z vzhodnega ljubljanskega predmestja zasluženo povedlo. Prodorni Dejan Kontrec je pred vrati železarjev lepo našel Jureta Stoparja, ki je z "backhandom" poslal plošček Glaviču med nogami. Jeseniški vratar bi lahko posredoval bolje. Malo kasneje je imela ista naveza še eno priložnost, a so Kontrečevo podajo gostujoči branilci izbili tik pred palico Stoparja.

V zadnjih desetih minutah so Jeseničani pričakovano pritisnili. Pred Ulčarjem sta se sama znašla tako Dejan Varl kot tudi Gregor Polončič, a je bil odlični vratar nepremagljiv. Ulčar je bil na dobri poti, da postane junak tekme, nato pa so prišle črne zadnje štiri minute ...

VTZ SLAVIJA - ACRONI JESENICE 2:3 (0:1, 1:0, 1:2) 1:3
Vidmar 38., Stopar 43.; Žagar 10., Kranjc 57., M. Rodman 60.

Peta tekma, nedelja ob 16.00:
ACRONI JESENICE - VTZ SLAVIJA

Morebitni tekmi, sreda, 19. 4., 17.30:
VTZ SLAVIJA - ACRONI JESENICE

Petek, 21. 4., ob 17.30:
ACRONI JESENICE - VTZ SLAVIJA

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage.