Jeseničani bodo prvo tekmo odigrali 19. oktrobra proti Mariboru. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jeseničani bodo prvo tekmo odigrali 19. oktrobra proti Mariboru. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jeseničani bodo igrali v domačem prvenstvu

"Trenutne razmere v slovenskem hokeju so nas pripeljale do odločitve, da odigramo državno prvenstvu s pomočjo nekaterih veteranov, ki so pred kratkim prenehali aktivno igrati hokej. V ekipi se bodo pridružili igralcem, ki so ostali po propadu jeseniške članske ekipe in jim ni uspelo dobiti novega kluba. Dejansko vstopamo v državno prvenstvo zavoljo ohranitve jeseniškega in s tem tudi slovenskega hokeja," je razloge za ustanovitev ekipe, ki bo nastopala v državnem prvenstvu pojasnil predsednik kluba Miha Rebolj, ki se tudi vrača na ledene ploskve.

"Naš športni cilj je vsekakor zmaga na vsaki tekmi. Odigrali bomo 12 krogov rednega dela državnega prvenstva. Ekipa je konkurenčna, morda nam manjka nekaj treninga, verjamem pa da nam bo z nekaj treninga in skozi tekme to tudi uspelo," je prepričan Rebolja in dodal: "Ekipa bo igrala brez zahteve po plačah. Nastop ekipe ne bo imel vpliva na proračun HD mladi Jesenice."

Postava Jesenic za državno prvenstvo

Vratar:
Gaber Glavič

Branilci:
Uroš Vidmar, Borut Vukčevič, Dejan Varl, Senad Kovačević, Miha Rebolj, Boris Kunčič, Damir Ejup

Napadalci:
Aleš Remar, Luka Rebolj, Miha Bremec, Milan Hafner, Miha Brus, Peter Rožič, Milan Zrnič, David, Sefič, Grega Pihler, Žiga Kovačeč, Martin Potočnik, Andrej Židan.

Trenerja:
Bine Felc in Aleš Sodja.

Jeseničani bodo igrali v domačem prvenstvu