Eric Svetina je sredi zadnje tretjine izenačil na 3:3, toda Jeseničani so v 57. minuti dobili še en zadetek, ki je odločil tekmo. Foto: www.alesfevzer.com
Eric Svetina je sredi zadnje tretjine izenačil na 3:3, toda Jeseničani so v 57. minuti dobili še en zadetek, ki je odločil tekmo. Foto: www.alesfevzer.com

Železarji so v četrtek po dolgi 15-urni vožnji z avtobusom prispeli na severozahod Francije in morda se je to še malce poznalo na današnji tekmi. V prvi tretjini ni bilo zadetkov, Jesenice so zapravile kar nekaj priložnosti, ko so imele igralca več.

Uvodni gol je na začetku 26. minute dosegel Asiago, ko je z igralcem več zadel Anthony Salinitri. Patrik Rajsar je vrnil slabe tri minute pozneje, državni prvaki pa so v 11. minuti povedli z 2:1, ob prednosti igralca več je bil uspešen Nejc Brus (podajalca Planko in Svetina), najboljši igralec večera v gorenjski ekipi. Sledil je nov preobrat, Asiago je šel z novima zadetkoma na zadnji odmor s prednostjo 3:2. Erik Svetina je v 49. minuti izenačil, Jeseničani so nato dosegli še zadetek, ki ga je sodnik razveljavil. Dvoboj je (z igralcem več) odločil Marchetti, ki je vratarja Oscarja Fröberga premagal tri minute in 14 sekund pred koncem.

Pred dobrima dvema tednoma sta se ekipi srečali v Alpski ligi, derbi vodilnih so takrat v Podmežakli s 5:3 dobili gostitelji. V soboto bo tekmec železarjev Amiens, v nedeljo pa romunski Brašov.

"Amiensu lahko prepustimo vlogo favorita, a vsaka od ekip lahko poseže po najvišjih mestih, sploh če se ustvari kakšen krog. Izgubiš eno tekmo, dobiš dve, na koncu odloča razlika v golih. Pričakujem izenačen turnir," je pred turnirjem povedal trener Nik Zupančič.

V polfinale celinskega pokala se bo uvrstil le zmagovalec turnirja. V 3. krogu že čakajo tekmeci v skupinah E in F, v prvi sta poleg domače poljske Cracovie še slovaški Poprad in kazahstanska Sarjarka Karaganda, v drugi pa ob gostiteljih iz Aalborga še Sheffield in beloruski Gomel. S teh dveh novembrskih turnirjev se bosta nato na zaključni turnir četverice uvrstili po prvi ekipi iz vsake skupine. Finalni del bo januarja.

CELINSKI POKAL, 2. krog, turnir v Amiensu, 1. dan:
SIJ ACRONI JESENICE – ASIAGO 3:4 (0:0, 2:3, 1:1)
P. Rajsar 28., Brus 31., Svetina 48.; Salinitri 26., Giliati 33., Mantenuto 37., Marchetti 57.

AMIENSBRAŠOV
6:0 (3:0, 1:0, 2:0)

Sobota ob 16.00:
BRAŠOVASIAGO

Ob 20.00:
AMIENS – SIJ ACRONI JESENICE

Nedelja ob 14.00:
SIJ ACRONI JESENICE – BRAŠOV

ASIAGO – AMIENS