Jure Vnuk ostaja na klopi zmajev. Januarja je nasledil Andreja Brodnika. Foto: www.alesfevzer.com
Jure Vnuk ostaja na klopi zmajev. Januarja je nasledil Andreja Brodnika. Foto: www.alesfevzer.com
Branilec David Planko se vrača v Tivoli. Foto: www.alesfevzer.com

V ekipi so ostali Tilen Spreitzer, Žiga Svete, Gal Koren, Luka Zorko, Nik Grahut, Aljaž Chvatal, Janez Orehek, Miha Zajc, Uroš Batič, Luka Ulamec, Mark Sever in Sašo Rajsar. Trener ekipe bo še naprej Jure Vnuk, pomočnik trenerja pa Matej Hočevar.

Z nekaterimi igralcem, ki so sestavljali ekipo v pretekli sezoni, bodo še podaljšali pogodbe, nekaterim pa se bodo zahvalili za sodelovanje. V klubu se bodo v prihodnjih tednih sešli tudi z drugimi igralci, ki so izrazili željo, da bi igrali v Ljubljani in bodo ekipo okrepili. Gre predvsem za slovenske igralce, ki igrajo v tujini. Na pogovorih s predsednikom Tomažem Vnukom je bil izkušeni reprezentant Aleš Mušič. Na začetku sezone, 30. julija, se bo Olimpiji pridružilo še nekaj mladih hokejistov iz Zaloga.

14. junija znan novi predsednik
"Trenutno v klubu sestavljamo člansko ekipo, za katero si želimo, da bo konkurenčna. Še naprej bomo tekmovali v Alpski ligi, seveda imamo željo in cilj vključitev v Ligo Ebel, a le ob trdnem finančnem zaledju kluba. V klubu hkrati veliko pozornosti namenjamo tudi vzgoji mladih hokejistov, saj le tako lahko ohranimo oziroma gradimo močno jedro slovenskih hokejistov," je dejal Tomaž Vnuk, ki je poudaril, da je klub lansko sezono končal s pozitivno bilanco. Generalni pokrovitelj kluba ostajajo Slovenske železnice, od koder bo prišel tudi novi predsednik. Njegovo ime bo znano 14. junija, ko bo zasedala skupščina kluba.

Jezovšek pri Olimpiji vidi več perspektive
"Za menjavo kluba sem se odločil, ker pri Olimpiji vidim več perspektive in možnosti za hokejski razvoj. Veselim se iger za novi klub in upam, da bomo dobra ekipa; in seveda, da bomo igrali dober hokej. Komaj čakam, da se sezona začne," je dejal Jezovšek.

Planko se veseli vrnitve v Ljubljano
David Planko je že igral za Olimpijo v Ligi Ebel, v zadnji sezoni pa je osvojil naslov prvaka z Jeseničani. "Veselim se, da bom spet igral v Ljubljani, kjer sem že odigral nekaj sezon. Upam, da bomo dobra ekipa, da se bomo čim prej ujeli in uigrali. Seveda pa si vsi želimo osvojiti državno prvenstvo in se uvrstiti v končnico Alpske lige," je poudaril Celjan.

18-letni branilec Nejc Brus velja za velikega talenta: "Lani sem imel res dobro sezono med mladinci in v veliko čast mi je, da bom zaigral za Olimpijo v Alpski ligi. V Ljubljani vidim priložnost, da se dokažem in napredujem. Želim si seveda čim več minut na ledu in z navdušenjem čakam začetek sezone."

Vratar Robert Kristan in branilec Boštjan Groznik sta končala karieri, tudi Matic Kralj se še ni odločil, ali bo nadaljeval športno pot. Vsekakor so v Tivoliju zavihali rokave in že v naslednji sezoni bodo zelo verjetno bolj konkurenčni Jeseničanom. V pretekli sezoni so v Alpski ligi dobili le enega izmed desetih derbijev, v finalu državnega prvenstva pa so bili železarji boljši s 3:1 v zmagah.