Slovenija, ki se pripravlja na svetovno prvenstvo elitne divizije, je v Tivoliju, kjer je bila vzhodna tribuna polna, s Kazahstanom izgubila 1:2. Foto: BoBo
Slovenija, ki se pripravlja na svetovno prvenstvo elitne divizije, je v Tivoliju, kjer je bila vzhodna tribuna polna, s Kazahstanom izgubila 1:2. Foto: BoBo
Risi izgubili po izvajanju kazenskih strelov

Obe reprezentanci sta igrali disciplinirano, z malo napakami. Kazahstan je v igri z igralcem več povedel v 11. minuti, ko je bil Dimitrij Stepanov natančen pri strelu z modre črte. Slovenija je izenačila v drugi tretjini, ko je unovčila svoj edini "power play" v tem delu igre. Po akciji udarnega slovenskega napada je zadel Žiga Pance.

Risi so imeli v zadnji tretjini premoč, prav tako v podaljšku, vendar zmagovitega gola niso uspeli zabiti.

Pri kazenskih strelih je bil Kazahstan uspešen dvakrat, medtem ko sta Žiga Jeglič in Pance zgrešila.

V prvi polovici tekme je branil Gašper Krošelj, nato Matija Pintarič.

Zupančič: Škoda, da nismo unovčili velikih priložnosti v podaljšku
Po tekmi je selektor Nik Zupančič tudi naredil prvi rez v ekipi in se zahvalil Andreju Hočevarju in Niku Simšiču.

"Tekmec je bil močan, drsalno in tehnično zelo dober. Zadovoljen sem s predstavo, stonjevali smo ritem iz tretjine v tretjino, bili smo vse bolj nevarni. Tekma je bila prava za pripravljalno obdobje. Belorusija igra zelo podoben slog igre, ima tehnično podkovane igralce in nas čaka na SP-ju v Franciji," je pojasnil Zupančič, ki je aprila zares naporen urnik, saj je z Jesenicamo osvojil tudi naslov državnega prvaka.

"V podaljšku smo odigrali zelo dobro. Res škoda, da nismo unovčili velikih priložnosti. Pri igrio treh proti trem smo uspeli utruditi tekmeca, menjave smo izvedli, ko smo imeli plošček v posesti. Pozitivna ocena za to teklmo, čeprav smo izgubili po kazenskih strelih," je razlagal selektor risov.

Le Mušič v kadru od obeh finalistov DP-ja
"Od finalistov slovenskega prvenstva bo v reprezentanci le Aleš Mušič, ostali ne. Težava je pri igralcih, ki imajo dolg odmor ali so utrujeni. Žiga Pance in Mitja Robar sta igrala v finalu Lige Ebel in takoj se vidi, da sta na pravem nivoju. Take igralce je treba le malo osvežiti in so brez treninga pripravljeni za tekme. Zadovoljen sem s pripravami, žal se malce preveč selimo, a kakšnih večjih težav ni," je še dodal Zupančič.

Slovenska reprezentance do 18 let je za uvod svetovnega prvenstva Divizije I (skupina B), ki poteka na Bledu, z 10:0 (6:0, 1:0, 3:0) premagala Japonsko. Jan Drozg je dosegel tri zadetke.


Pripravljalna tekma, Ljubljana:

SLOVENIJA - KAZAHSTAN 1:2 (0:1, 1:0, 0:0) po kazenskih strelih
1.500; Ž. Pance 37.; Stepanov 11.
Slovenija: Krošelj, Pintarič; Kovačević, Pretnar, Jeglič, Tičar, Pance; Podlipnik, Kranjc, Verlič, Muršak, Urbas; Tavželj, Repe, Kuralt, Mušič, Pem; Štebih, Robar, Koblar, Hebar, Simšič.

Torek, 18. aprila, Budimpešta:
MADŽARSKA - SLOVENIJA

Risi izgubili po izvajanju kazenskih strelov