Na konferenci bo tudi predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec. Foto: BoBo
Na konferenci bo tudi predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec. Foto: BoBo
Miha Rebolj
Jeseniški hokej na površju trenutno drži Miha Rebolj. Foto: MMC RTV SLO

Na Jesenicah so seveda lačni vrhunskega hokeja na ledu, ki bi v prenovljeno dvorano Podmežakla znova lahko privabil tisoče hokejskih navdušencev. Kdaj ter na kakšen način lahko vodilni jeseniški predstavniki znova omogočijo nastop svojih hokejistov v Ligi Ebel? Kakšna naj bo podpora lokalne skupnosti ter gospodarstva pri vnovični oživitvi profesionalnega hokeja na Jesenicah?
Na prireditvi bodo sodelovali Dejan Kontrec, Matjaž Rakovec (Hokejska zveza Slovenije), Miha Rebolj (HD Mladi Jesenice), Rudi Hiti (legenda slovenskega hokeja), Slavko Kanalec (prvi mož podjetja Acroni) ter mag. Viktor Krevsel (priznani jeseniški športni pedagog).

Svoj prihod je napovedal tudi župan Jesenic Tomaž Tom Mencinger, med udeleženci pa bo še nekaj drugih vplivnih slovenskih hokejskih delavcev.

Konferenca bo v banketni dvorani Kolperna. Pripravljamo bogato nagradno igro, v kateri si bodo udeleženci lahko priborili dres slovenske hokejske reprezentance.

Prireditev bo imela tudi dobrodelni pridih. Na prizorišču se bodo zbirali namreč plastični zamaški za deklico Adeliso z Jesenic. Zamašek bo služil kot simbolična vstopnica na konferenco, organizatorji pa vse športne navdušence pozivajo, da s seboj prinesejo čim več plastičnih zamaškov, ki bodo pomagali deklici, ki zaradi Williamsovega sindroma oz. težav z ravnotežjem potrebuje poseben tricikel.