Zapletov okoli Podmežakle še ni konec. Po najboljšem scenariju bo led hokejistom na voljo šele konec novembra. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Zapletov okoli Podmežakle še ni konec. Po najboljšem scenariju bo led hokejistom na voljo šele konec novembra. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Pristov in Hafner o prihodnosti Jesenic

Občina Jesenice je po pridobitvi gradbenega dovoljenja za obnovo športne dvorane Podmežakla aprila letos začela postopek javnega naročanja za izvedbo rekonstrukcije in izvedbo strokovnega nadzora nad deli. Gre za obnovo strehe in fasade, ureditev garderob pod severno tribuno, izvedbo prezračevanja in obnovo razsvetljave v dvorani.

Obnovljena do konca novembra?
Prek javnega razpisa je bil izbran izvajalec obnovitvenih del in postopek je bil v tem delu končan. Zavlekel pa se je postopek javnega naročanja za zagotovitev strokovnega nadzora nad izvedbo, ker je bila vložena pritožba na izbor izvajalca.

Na jeseniški občini, ki ima v letošnjem proračunu za obnovo zagotovljenih 1,6 milijona evrov sredstev, pričakujejo, da se bo obnova strehe in strojnice začela takoj po koncu pritožbenih postopkov. Če bodo postopki končani septembra, bo obnova trajala najmanj do začetka novembra.

"Z rekonstrukcijo športne dvorane Podmežakla, ki predstavlja pomemben del športno-rekreativne ponudbe tako za občino Jesenice kot tudi širšo okolico, bodo pridobljeni ustrezni pogoji za vadbo in za izvajanje tekem na evropski ravni, posodobitev pa bo omogočala tudi boljšo oziroma racionalno in večnamensko uporabo prostora," zagotavlja jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger.

Brez ledu in še brez prvega moštva?
Jesenice tako za zdaj ostajajo brez ledene površine, saj je ni mogoče urediti pred obnovo strehe dvorane, kjer naj bi prihodnje leto gostili tudi evropsko prvenstvo v košarki. Nad Jesenicami že brez zapletov pri obnovi Podmežakli še naprej visijo črni oblaki, saj je prihodnost članskega moštva Jesenic še naprej negotova in ob vsesplošnem brezvladju je ogroženo tudi sodelovanje v skupni slovensko-avstrijski hokejski ligi, v kateri bi morali "železarji" igrati po "začasnem umiku" iz Lige Ebel.

Pristov in Hafner o prihodnosti Jesenic