Po zboru rise v ponedeljek in torek čakajo trije treningi ter nato v sredo še uradni trening pred začetkom turnirja. Foto: www.alesfevzer.com
Po zboru rise v ponedeljek in torek čakajo trije treningi ter nato v sredo še uradni trening pred začetkom turnirja. Foto: www.alesfevzer.com

Turnir, ki bo potekal na Jesenicah od četrtka do nedelje, je eden od treh tretjega kroga. Zmagovalci teh turnirjev (skupine G, H in J) se bodo uvrstili v zadnji del kvalifikacij, kjer zadnjega tekmeca že čakajo Slovaška, Belorusija in Avstrija v skupini D, Latvija, Francija in Italija v skupini E ter Norveška, Danska in Južna Koreja v skupini F.

Turnir boste v neposrednem prenosu lahko spremlali na TV SLO 2 in MMC-ju.

Ti trije turnirji bodo potekali med 27. in 30 avgustom, trije zmagovalci pa se bodo pridružili moštvom, ki so že zdaj uvrščena na igre. Krovna hokejska zveza IIHF je vstopnice za igre najmočnejšim ekipam na svetu razdelila na podlagi zadnje jakostne lestvice iz lanskega leta. Na igrah so tako že Kanada, Rusija, Finska, Švedska, Češka, ZDA, Nemčija in Švica, mesto pa ima zagotovljeno tudi gostiteljica iger Kitajska.

Seznam slovenske reprezentance

Vratarji: Luka Gračnar, Gašper Krošelj, Matija Pintarič.

Branilci:
Aljoša Crnovič, Kristjan Čepon, Blaž Gregorc, Miha Logar, Aleksandar Magovac, Žiga Pavlin, Klemen Pretnar, Jurij Repe, Miha Štebih, Nejc Stojan.

Napadalci:
Tadej Čimžar, Boštjan Goličič, Žiga Jeglič, Luka Kalan, Gregor Koblar, Gal Koren, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Robert Sabolič, Rok Tičar, Blaž Tomaževič, Jan Urbas, Miha Verlič, Miha Zajc.

"Nasprotniki so drugačni kot novembra v Latviji. Tam smo bili mi izzivalci, tu pa bodo drugi izzivali nas. Vsaj po rankingu je tako, to pa je tudi moja želja," je na začetku zbora v dvorani Podmežakla dejal selektor Matjaž Kopitar. "Prišli smo sem, da zmagamo in gremo v naslednji krog za olimpijske igre. Ključ bosta naši želja in volja."

"Z branilci je tako, da nekateri v svojih klubih ne igrajo stalno, zato ne vemo, v kakšni formi so. Ti zadnji treningi bodo dali končni odgovor, kako in kaj. Jutri pa bo najbolj delovni dan z dvema treningoma na ledu," je še dodal glede igralskega kadra. Kopitar je na Jesenice povabil 27 hokejistov, ki se bodo pomerili z Litvo, Hrvaško in Japonsko.

Risi so igrali na olimpijskih igrah leta 2014 v Sočiju, kjer jih je vodil Kopitar, in v Pjongčangu leta 2018, ko je bil selektor Kari Savolainen.

Urbas blesti v Nemčiji, zdaj si želi še tretjič za olimpijske igre

OLIMPIJSKE KVALIFIKACIJE, SKUPINA G, Jesenice:

Četrtek ob 15.30:
JAPONSKA - HRVAŠKA
Ob 19.00:
LITVA - SLOVENIJA (TV SLO 2)

Petek ob 15.30:
JAPONSKA - LITVA
Ob 19.00:
SLOVENIJA - HRVAŠKA (TV SLO 2)

Nedelja ob 15.30:
HRVAŠKA - LITVA
Ob 19.00:
SLOVENIJA - JAPONSKA (TV SLO 2)

V zadnji krog olimpijskih kvalifikacij se uvrsti le zmagovalec. Slovenijo v primeru zmage čaka turnir v Oslu z Norveško, Dansko in Južno Korejo. OI v Pekingu 2020 čakajo le zmagovalca.