Selektor Matjaž Kopitar bo imel kar precej težav s pripravami na svetovno prvenstvo. Igralci Olimpije bodo že 26. februarja končali sezono. Foto: www.alesfevzer.com
Selektor Matjaž Kopitar bo imel kar precej težav s pripravami na svetovno prvenstvo. Igralci Olimpije bodo že 26. februarja končali sezono. Foto: www.alesfevzer.com

Reprezentanca se je zbrala na Bledu, ki je njeno tradicionalno pripravljalno središče. Tam bo trenirala do srede, ko bodo selektor Matjaž Kopitar in njegovi izbranci odpotovali v Italijo.

Na novinarski konferenci na Bledu so v slovenski ekipi predstavili potek dela in pričakovanja pred Bolzanom. Prvi podoben turnir novembra na Madžarskem je Slovenija odigrala še v precej pomlajeni postavi, zdaj ima Kopitar na voljo že večino izkušenega jedra, ki pa mu je dodal še pet mlajših igralcev iz selekcij U-20 in U-18.

"Februar je že tradicionalno problematičen. Klubi, ki so v končnici, bi radi privarčevali igralce, klubi, ki se borijo za končnico, bi jih radi dobili nazaj spočite. Končno lahko rečem, da nimamo debitantov in starejših, ampak imamo tudi pet fantov iz selekcije do dvajset let in enega do osemnajst let. Lahko jih bomo preizkusili in rotirali, ne bodo pa vsi igrali vseh treh tekem," je o prihajajočem turnirju dejal Kopitar.

Sabolič bo manjkal zaradi manjše poškodbe
S seznama povabljenih igralcev bo tokrat manjkal Robert Sabolič. Beljak je prosil, da bi akcijo izpustil zaradi okrevanja po manjši poškodbi. Namesto njega Kopitar ni poklical nobene menjave.

"Očitno potrebuje počitek, veliko pričakujejo od njega, mi pa tudi maja na SP-ju in mu želimo, da se čim prej pozdravi. Kar zadeva druge, pa je vse normalno. Poškodbe so, česa res velikega pa ni. Vsi, ki so tukaj, so pripravljeni. Imel sem sestanke z mlajšimi petimi, hitro se bodo naučili, kaj je njihovo delo. Težav ne vidim," je o stanju v ekipi dejal selektor.

"Turnir na Madžarskem sploh ni bil slab, ko stvari prespiš in analiziraš. Zdaj smo močnejši, pričakujemo pa agresivne Italijane doma, Koreja je zmeraj neugodna, v zadnjih dveh tekmah smo jo premagali, a ni bilo lahko. Madžari pa imajo novega trenerja. A osredotočen sem na naše igralce," je še dodal Kopitar.

Kontrec zagotovil, da bodo pripravili treninge pred uradnim začetkom priprav
Nekaj težav bo pri načrtovanju priprav do SP-ja povzročil zelo verjeten hiter konec sezone za reprezentante iz ljubljanskega kluba. Olimpija ima na turnirju v Bolzanu kar 12 igralcev. Kot je pojasnil generalni sekretar HZS-ja Dejan Kontrec, bodo za vse igralce, ki bodo predčasno končali sezono, pripravili predpriprave oziroma treninge pred uradnim začetkom priprav.

"Po dolgem času sem spet zraven. Lepo je videti fante od prej in te mlajše, da se spoznamo in naredimo dobro kemijo v garderobi," je dejal eden izkušenejših članov ekipe Žiga Pavlin.

Tudi vratar Gašper Krošelj, ki bo predvidoma dobil priložnost na eni tekmi, poudarja, da je takšen turnir pomemben zaradi gradnje moštva pred najpomembnejšimi tekmami sezone: "Veselim se druženja s fanti in se odzovem vsakemu povabilu. Lepo je videti nove obraze v garderobi, skušali se bomo s temi pripravami spoznati, tako zunaj igrišča kot na njem. Gledamo naprej."

Turnir v Bolzanu zadnji test za rise pred SP-jem elitne divizije

Četrtek ob 13.30:
MADŽARSKA - JUŽNA KOREJA

Ob 17.30:
SLOVENIJA - ITALIJA

Petek ob 13.30:
JUŽNA KOREJA - SLOVENIJA

Ob 17.30:
ITALIJA - MADŽARSKA

Sobota ob 13.00:
MADŽARSKA - SLOVENIJA

Ob 17.00:
JUŽNA KOREJA - ITALIJA


Vratarji: Luka Gračnar (Landshut), Gašper Krošelj (Mlada Boleslav), Matija Pintarič (Rouen).

Branilci: Aljoša Crnović (SŽ Olimpija), Kristjan Čepon (SŽ Olimpija), Blaž Gregorc (Augsburg), Aleksandar Magovac (SŽ Olimpija), Žiga Pavlin (Pustertal), Maks Perčič (Kiekko Espoo), Matic Podlipnik (Poprad), Urban Podrekar (SŽ Olimpija), Miha Štebih (Nice).

Napadalci: Miha Beričič (SŽ Olimpija/Slavija Junior), Tadej Čimžar (SŽ Olimpija), Luka Gomboc (KAC Celovec), Rok Kapel (SŽ Olimpija), Gregor Koblar (SŽ Olimpija), Anže Kuralt (Fehervar), Marcel Mahkovec (AIK), Luka Maver (Vorarlberg), Ken Ograjenšek (Gradec), Žiga Pance (SŽ Olimpija), Nik Simšič (SŽ Olimpija), Jaka Sodja (SŽ Olimpija), Jaka Šturm (SŽ Olimpija), Rok Tičar (KAC Celiovec), Blaž Tomaževič (VSV Beljak).