Foto: Reuters Le pet točk na desetih tekmah je izkupiček Los Angelesa.
Foto: Reuters Le pet točk na desetih tekmah je izkupiček Los Angelesa.

Los Angeles je dobil le dve tekmi od desetih v tej sezoni. Nazadnje so na tekmi vodili 12. oktobra oziroma pred sedmimi tekmami, ko so slavili v Montrealu.

Predzadnje moštvo v ligi kljub igralcu več na ledu tudi tokrat ni izkoristilo niti ene od štirih priložnosti. Kralji so na zadnjih šestih tekmah dosegli le osem zadetkov, enega manj, kot jih je ta večer nasul Pittsburgh Calgaryju (9:1). Gol razlika na teh šestih tekmah: 8:29.

Vse skupaj nam jemlje pogum. Moramo se držati načrta, vztrajati in vse skupaj obrniti v našo korist,
Anže Kopitar

Minnesota je povedla v 16. minuti z golom Erica Fehra. V drugi tretjini je vodstvo povišal Jonas Brodin. Na začetku zadnjega dela je upanje Kraljem vrnil Kyle Clifford, vendar gosti nato niso izkoristili šest minut igre z igralcem več. V zadnji minuti sta četrto zaporedno zmago Minnesote potrdila Mikael Granlund in Mikko Koivu.

Anže Kopitar je v 22 minutah sprožil en strel v okvir vrat nasprotnika. "Vse skupaj nam jemlje pogum. Moramo se držati načrta, vztrajati in vse skupaj obrniti v našo korist," je dejal kapetan kraljev Kopitar.

Kralji, pri katerih je Jack Campbell zbral 22 obramb, se vračajo domov, kjer bodo odigrali sedem tekem zapored.

"Zdaj smo na točki, ko moramo zmagati. Ko ne zmaguješ, ni zabavno. Manjka nam še nekaj podrobnosti igre, do katerih moramo priti," je menil trener Kraljev John Stevens.

MINNESOTA - LOS ANGELES 4:1
Fehr 16., Brodin 35., Grandlund 60., Koivu 60.; Clifford 44.

BOSTON - PHILADELPHIA 3:0
BUFFALO - MONTREAL 4:3
NEW JERSEY - NASHVILLE * 3:4 (* v podaljšku)

ST. LOUIS - COLUMBUS 4:7
CHICAGO - NY RANGERS 4:1
DALLAS - ANAHEIM 5:2

CALGARY - PITTSBURGH 1:9
EDMONTON - WASHINGTON 4:1
ARIZONA - VANCOUVER 4:1