Los Angeles v velikem finalu Lige NHL vodi z 2:0 v zmagah in potrebuje še dve zmagi, da osvoji Stanleyjev pokal. Foto: Reuters
Los Angeles v velikem finalu Lige NHL vodi z 2:0 v zmagah in potrebuje še dve zmagi, da osvoji Stanleyjev pokal. Foto: Reuters

Hokejisti Los Angelesa so dobili tudi drugo finalno tekmo. Šele v drugem podaljšku so New York Rangerse premagali s 5:4, mož odločitve pa je bil Dustin Brown v 91. minuti. Podajalec pri tem zadetku je bil Anže Kopitar.

S prvo točko v letošnji finalni seriji je Kopitar utrdil vodstvo na lestvici najučinkovitejših igralcev končnice: z 20. podajo je prišel do 25. točke. Z dobrimi 33 minutami igre je postavil osebni rekord v Ligi NHL. Med vsemi napadalci je imel z naskokom največ igralnega časa, prvi "zasledovalec" Gaborik je igral 28 minut.

Zakaj si je LA spet privoščil zaostanek (0:2, 1:3, 2:4). "Ne vem, zakaj se nam to dogaja. Spet smo bili v luknji, spet zaostajali, ampak se spet vrnili, kar kaže na izjemen značaj in nepopustljivost te ekipe. Nikoli se ne predamo. Dogaja se nam, da najboljši hokej igramo prav takrat, ko smo že malce obupani," je povedal Kopitar.

Kako komentira odločilni zadetek, ko je po strelu Willyja Mitchlla plošček v mrežo Henrika Lundqvista preusmeril kapetan Dustin Brown? "V podaljšku se pogosto zgodi, da gol ni posebej lep, ampak, naj se sliši še tako klišejsko, v podaljšku je vsak strel dober."

Dejstvo je, da Los Angeles na prvih dveh tekmah finalne serije ni pokazal najboljšega hokeja, a vseeno je že na pol poti do Stanleyjevega pokala. "To je opogumljujoče. Vsekakor lahko igramo bolje. In morali bomo igrati bolje, kajti v Madison Square Gardnu (tam bosta naslednji tekmi finalne serije) bodo gledalci glasni in bodo zahtevali zmago."

V letošnji končnici ima Los Angeles veliko dela, pogosto mora igrati tudi podaljšek ali celo dva. Se že čuti utrujenost? "O tem nimamo časa razmišljati. Drugače je, če tekme gledaš, kot če jih igraš. Obe ekipi sta na istem, tako da to ne odloča."