Robert Kristan je zbral 33 obramb. V ključnih trenutkih je zaklenil vrata in pripomogel k sedmi zaporedni zmagi Medveščaka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Robert Kristan je zbral 33 obramb. V ključnih trenutkih je zaklenil vrata in pripomogel k sedmi zaporedni zmagi Medveščaka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jean Philippe Lamoureux
Jean Philippe Lamoureux je imel ogromno dela, saj je bil Medeveščak v petek zvečer boljši tekmec. Zagrebčani so na njegova vratar sprožili kar 53 strelov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Robert Kristan
Kristan je odigral devet tekem, obranil pa je 222 izmed 234 strelov tekmecev, kar je izjemnih 94,9 odstotka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Menedžer Jure Košir je bil nasmejan do ušes, ko je nosil veliko torbo vratarja "medvedov" na avtobus.

Nekdanji sijajni alpski smučar skupaj z Danielom Zimmermanom vodi agencijo CM Sports. Košir zastopa Kristana in Franka Banhama, ki sta bila zelo zaslužna za zmago z 2:1. Pred garderobo gostov se je Košir objel z obema in držal besedo, da po vsaki zmagi Kristanovo opremo odnese na avtobus. V zadnjem mesecu dni je to postalo kar redno opravilo, saj so Zagrebčani nanizali sedem zmag zapored in so že na četrtem mestu.

Pred jutrišnjim slovenskim derbijem v 23. krogu v Tivoliju med Olimpijo in Jesenicami vlada izredno zanimanje. Na voljo je le še nekaj več kot 1.000 vstopnic.

"Lix" si je vzel čas tudi za pogovor z novinarji. Pojasnil je, da poškodba kolena še ni popolnoma zaceljena. V Ljubljani je načrtoval vrnitev s Srđanom Djordjevićem, ki mu je zelo pomagal. Mesec dni in pol je bil na berglah, mišice so precej izhlapele, zato je moral pridobiti mišično maso po vsem telesu. Za vzdrževanje kondicije se je vozil s kolesom, za moč pa je delal z utežmi.

Znova ste bili eden glavnih junakov ob zmagi v Tivoliju.
V Ljubljani še nismo izgubili v Ligi Ebel. Tudi tokrat smo imeli isti cilj in uspelo nam je. Igrali smo zelo borbeno, prikazali pravi značaj . Sedma zaporedna zmaga ni naključje.
Vaše predstave so izjemne. Ste najboljši vratar po odstotku obranjenih strelov v Ligi Ebel.
To je moje delo. Pomagati moram ekipi do zmage. Tudi tokrat smo imeli nekaj slabih minut, predvsem v drugi tretjini, ko je imela Olimpija več strelov zaradi naših izključitev. Uspelo se nam je obraniti v zadnji tretjini in zasluženo smo zmagali.
Po slabšem začetku sezone se je ekipa ujela in niza zmage, na lestvici ste že četrti. Kakšni so glavni razlogi za tak vzpon?
Na začetku sezone se je poznalo, da smo zamenjali veliko igralcev. Zdaj je kemija v ekipi prava, borimo se drug za drugega. V garderobi se čuti, da smo ujeli pravi ritem. Samozavest je zares na visoki ravni. Seveda pa zdaj ni čas za slavje, saj nas že v nedeljo čaka težka tekma v Gradcu.
Je bil pritisk v Zagrebu velik po slabšem začetku sezone?
Vsi vemo, da štejejo le pravi rezultati. Zdaj vsi pričakujejo, da bomo nanizali same zmage, a vsi vemo, da bodo prišli tudi porazi. Moramo nadaljevati v takem ritmu in gledati le eno tekmo naprej.
Dolgo časa ste bili poškodovani. Najbrž ste zelo pogrešali ledeno ploskev.
Zelo sem pogrešal tekme. Najprej nisem vedel, kako uspešna bo vrnitev. Zdaj sem zelo zadovoljen, saj nisem pričakoval take vrnitve. Upam, da bom nadaljeval v tej formi.
Ste uspeli poškodbo kolena do konca pozdraviti?
Na žalost ne. Koleno še ni tako gibljivo, kot bi moralo biti. Na ledu se je zdelo, da je vse že pozdravljeno, a še vedno igram z opornico.

Prejšnjo reprezentančno akcijo v Belorusiji ste izpustili. Decembra sledi turnir v Tivoliju. Boste igrali na tem turnirju?

Imel sem premalo tekem po poškodbi. Zdaj se počutim dobro in računam, da bom na decembrskih reprezentančnih tekmah branil.
Kako se počutite v Zagrebu?
Počutim se fenomenalno. Med rehabilitacijo sem bil več časa v Ljubljani, zdaj pa sem znova v Zagrebu, kjer nameravam tudi ostati.