Nikita Kučerov je zaznamoval redni del Lige NHL. Foto: Reuters
Nikita Kučerov je zaznamoval redni del Lige NHL. Foto: Reuters

Kučerov, ki je sezono po rednem delu končal s 128 točkami, je prejel še trofejo Teda Lindsayja za najboljšega po izboru hokejistov ter Arta Rossa za najboljšega strelca lige. A vse te nagrade so zgolj obliž na rano, potem ko je Tampa, daleč najboljša ekipa rednega dela, presenetljivo izpadla že v prvem krogu končnice.

"Danes je velik večer zame in za mojo družino. Hvala soigralcem, trenerjem, vsem, ki so povezani z ekipo. Hvala, ker ste mi pomagali priti do sem. Brez njih me ne bi bilo tu," je dejal Kučerov, ki bo v ponedeljek dopolnil 26 let.

Kučerov, v glasovanju je prejel 164 uvrstitev na prvo mesto med 171 mogočimi, je v boju za nagrado hart premagal dvakratnega MVP-ja Sidneyja Crosbyja (Pittsburgh Penguins) in dobitnika nagrade leta 2017 Connorja McDavida (Edmonton Oilers).

Nagrado Vezina za najboljšega vratarja je prejel soigralec Kučerova pri Tampi, rojak Andrej Vasilevskij.

Najboljši novinec leta je postal napadalec Vancouvra, 20-letni Elias Pettersson. Nagrado Calder si je prislužil s 66 točkami (28 zadetki). V glasovanju je premagal tudi vratarja Jordana Binningtona, ki je popeljal St. Louis Blues do prvega Stanleyjevega pokala v klubski zgodovini.

Najboljši branilec lige je Mark Giordano (Calgary Flames), nagrado Selke za najboljšega napadalca Lige NHL v obrambi, ki jo je lani osvojil Anže Kopitar, pa je "pospravil" član prvakov Ryan O'Reilly.

Najboljši trener je bil tudi letos Barry Trotz, ki je vodil New York Islanders.