Jerry Kuhn je z 62 obrambami preprečil še višjo zmago medvedov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jerry Kuhn je z 62 obrambami preprečil še višjo zmago medvedov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Olimpija bo v prihodnosti tesno sodelovala z Medveščakom. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Medveščak ugnal Olimpijo v Mariboru

Pri Medveščaku poudarjajo, da gre izključno za enakopravni partnerski odnos in ne zato, da bo Olimpija podružnični klub Zagrebčanov, ki bodo letos igrali v močni ruski KHL-ligi.
"Sodelovanje bi temeljilo na svobodni in enostavni izmenjavi igralcev za igranje v Ligi KHL oziroma Ligi Ebel. Kluba sta se dogovorila o vseh pogojih in načinu partnerstva. Pričakuje se potrditev IIHF-ja," piše predstavnik za stike z javnostjo Medveščaka Ranko Vučinić.

"Ko bo predlagani model partnerstva Medveščaka in Olimpije potrjen na vseh ravneh, kluba ne skrivata težnje, da bi se tak model sodelovanja razširil še na nekaj klubov v regiji," še dodajajo pri Medveščaku.
Perkovich z dvema goloma zrežiral zmago medvedov
Na pripravljalni tekmi v Mariboru je Medveščak premagal Olimpijo s 3:0. Ze zeleno-bele je zaigralo pet hokejistov Medveščaka - Marko Šakić, Dario Kostović, Gal Koren, Saša Martinović in Kenneth MacAulay. Zagrebčani poudarjajo, da omenjeni igralci niso prestopili v Olimpijo, ampak da so bili posojeni le za to tekmo.
Višji poraz zmajev je preprečil sijajni Jerry Kuhn, ki je obranil kar 62 strelov. Zagrebčani so povedli v 10. minuti, ko je zadel Hugh Jessiman, zmago je pred 400 gledalci potrdil Nathan Perkovich. Najprej je zadel v 48. minuti, nato pa še v zadnji minuti v prazno mrežo.

Manjkala večina tujcev
Manjkali so poškodovani Jure Sotlar, Jaka Zdešar in Miha Pesjak. Pred tekmo je novo enoletno pogodbo podpisal Matevž Erman. Med tujci je igral le Kuhn, saj je Nick Ross šele prišel v Ljubljano. Prav tako še ni zaigral branilec Pascal Morency. V Tivoli v petek prihaja še Alex Berry.

Prihaja še napadalec Ulmer
Najnovejša okrepitev zeleno-belih je 36-letni napadalec Jeff Ulmer. Kanadčan je v sezoni 2000/01 odigral 21 tekem za New York Rangerse v Ligi NHL. Nato je igral še za Hamburg, Dinamo Minsk, Modo, Frankfurt, Metallurg Novokuznetsk in Linköpings.

Pripravljalna tekma, Maribor:
TELEMACH OLIMPIJA - MEDVEŠČAK
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
400; Jessiman 10., Perkovich 49., 60.

Medveščak ugnal Olimpijo v Mariboru