Boston je pod strop dvorane dvignil šesto zastavo za osvojene naslove v Ligi NHL. Foto: Reuters
Boston je pod strop dvorane dvignil šesto zastavo za osvojene naslove v Ligi NHL. Foto: Reuters
Vratar Tim Thomas je bil najboljši igralec končnice. Foto: Reuters

Kosmatince je v vodstvo popeljal Brad Marchand, za končni izid pa sta v razmiku 47 sekund ob koncu prve tretjine poskrbela Claude Giroux in Jakub Voracek. Vratar Philadelphie Ilija Brizgalov je zaustavil 22 strelov, njegov kolega na drugi strani Tim Thomas pa 27.

Jagr že na prvi tekmi do jubileja
Češki veteran Jaromir Jagr, ki se je po treh letih vrnil v najmočnejšo hokejsko ligo na svetu, je podal pri prvem golu Letalcev in dosegel jubilejno 1.600. točko v Ligi NHL. Boston je na poti do šestega Stanleyjevega pokala v konferenčnem polfinalu izločil Philadelphio s 4:0.

Toronto ustavil vse nalete Montreala
Prvi dan sta bili odigrani še dve tekmi. Toronto je v kanadskem derbiju z 2:0 odpravil Montreal. V 33. sekundi druge tretjine je zadel Matthew Lombardi, na začetku zadnjega dela pa se je med strelce vpisal še Dion Phaneu. James Reimer (32 obramb) je četrtič v karieri ohranil mrežo nedotaknjeno. Razmerje v strelih na gol je bilo 32:18 v korist Montreala.

Pingvini slavili po kazenskih strelih
Pittsburgh je v Vancouvru zapravil dva gola prednosti, nato pa vseeno slavil po streljanju kazenskih strelov s 4:3, potem ko sta bila uspešna tako Jevgenij Malkin kot Kris Letang.

Kralji začenjajo sezono v Stockholmu
Danes bodo sezono odprli tudi Los Angeles Kingsi z Anžetom Kopitarjem, ki se bodo ob 19. uri v Stockholmu pomerili z New York Rangersi.

Tekme 6. oktobra:
BOSTON - PHILADELPHIA 1:2
TORONTO - MONTREAL 2:0
VANCOUVER - PITTSBURGH * 3:4
* - po kazenskih strelih

Tekme 7. oktobra:
BUFFALO - ANAHEIM (v Helsinkih)
LOS ANGELES - NY RANGERS (v Stockholmu)
CAROLINA - TAMPA BAY
DETROIT - OTTAWA
COLUMBUS - NASHVILLE
DALLAS - CHICAGO