Aljoša Crnović (desno) se je s soigralci veselil visoke zmage nad Gradcem. Boljšega debija v Tivoliju bi si težko predstavljal. Foto: SŽ Olimpija
Aljoša Crnović (desno) se je s soigralci veselil visoke zmage nad Gradcem. Boljšega debija v Tivoliju bi si težko predstavljal. Foto: SŽ Olimpija

12. oktobra je blestel proti zmajem, ko so železarji dobili derbi s 3:0. Prejšnji teden ni igral na drugem derbiju državnega prvenstva, ki ga je Olimpija dobila z enakim izidom. Zelo verjetno se bosta večna tekmeca srečala v polfinalu državnega prvenstva konec januarja. Jeseničani imajo do konca rednega dela še štiri tekme in verjetno bodo končali na prvem mestu. Olimpija je preostale tekme rednega dela odigrala z mladinci in bo končala na četrtem ali petem mestu.

Crnovič je debitiral v petek v Linzu, ko so Črna krila premagala zmaje s 5:1. V nedeljo je Olimpija dosegla odmevno zmago v Salzburgu po kazenskih strelih (2:3). V torek zvečer pa je sledila imenitna predstava v Tivoliju, Gradec ni imel možnosti (7:2).

Liga IceHL za korak hitrejša od Alpske lige
"Zdaj sem odigral tri tekme v dresu Olimpije. V garderobi je res dobro vzdušje. Fantje so me super sprejeli. Počutim se odlično. Liga IceHL je za korak hitrejša od Alpske lige. To se najbolj pozna pri igri ob ogradi, kjer so igralci precej močnejši. Prehod ni bil preveč zahteven, saj sem odigral že nekaj tekem v reprezentanci," je povedal Crnovič.

Na Jesenicah so bili ogorčeni, ko so izvedeli, da želi zapustiti klub. V izjavi za javnost so med drugim zapisali: "Aljoša Crnovič je vložil zahtevo za enostransko prekinitev pogodbe, saj si želi kariero nadaljevati na višji ravni, in sicer v klubu HK SŽ Olimpija, ki je v tem trenutku edina vstopna točka v Ligo ICHL za igralce iz slovenskega prostora. Ker je z novim klubom že sklenil dogovor, je odstranjen iz ekipe HDD SIJ Acroni Jesenice, kljub temu da pogodba z našim klubom še ni uradno prekinjena."

Crnovič se je dokazal na Jesenicah, kjer je bil eden najboljših branilcev Alpske lige.  Foto: www.alesfevzer.com
Crnovič se je dokazal na Jesenicah, kjer je bil eden najboljših branilcev Alpske lige. Foto: www.alesfevzer.com

Že poleti je bil v stiku s Šivicem
Po zmagi nad Gradcem nas je zanimalo, kako na vse dogodke zadnjih tednov gleda Crnovič.
"Pot z Jesenic k Olimpiji je bila hitra. Dobil sem klic od trenerja Šivica, da potrebuje branilca, saj je prišlo do številnih poškodb. Odločil sem se za odhod v Ljubljano predvsem zaradi višje ravni hokeja. Vem, da je malo sporno oditi k največjemu tekmecu sredi sezone. Verjel sem, da bom kmalu zaigral v Ligi IceHL, že poleti sem bil v stiku s Šivicem."

Veliko se je naučil od trenerja Zupančiča
"Na Jesenicah sem se zelo dobro ujel s trenerjem Nikom Zupančičem. Zelo sem mu hvaležen, saj sem se veliko naučil od njega. Trenerja Šivica poznam zelo dobro, dve leti sva sodelovala na Jesenicah. Sistem dela je prenesel v Ljubljano," je razlagal 22-letni branilec.

Pričakuje, da ga bo kakšen prijatelj ali znanec malce zbodel, saj med kluboma vlada tradicionalno rivalstvo: "Zavedam se, da me čaka kakšen grd pogled, ker sem prestopil k Olimpiji. Do zdaj nisem prejel še nobenega komentarja v svoji okolici."

Alpska liga preslaba, da bi se mu uspelo prodati v tujino
Težko je pričakovati, da bi se Jeseničani kmalu lahko priključili razširjenemu avstrijskemu prvenstvu. Alpska liga ni izziv za ambiciozne mlade igralce.

"Liga IceHL je odskočna deska za nadaljnjo kariero. Alpska liga je preslaba, da bi se mi uspelo prodati v tujino. Moj cilj je enkrat zaigrati še v močnejši ligi, morda v nemški Ligi DEL," je cilje razkril Crnovič, ki se zaveda, da je na Jesenicah močno v ospredju hokej, v Ljubljani pa je položaj drugačen: "V Ljubljani je marsikaj drugače. Morda je hokej malce zapostavljen, saj sta tu še košarkarski in nogometni klub."

SŽ Olimpija gladko odpravila Gradec

Navijači izobesili transparent in prižgali 42 bakel za rojstni dan predsednika Butare
Olimpija ima po 21 odigranih tekmah že 44 točk. V končnico neposredno vodi šest mest, sedmouvrščeni Dunaj pa trenutno zaostaja 10 točk.

Na tribunah se je tudi v torek zvečer zbralo 1400 gledalcev kljub omejitvam. Predsednik Miha Butara je praznoval rojstni dan in navijači so mu čestitali s posebnim transparentom. V zadnji tretjini je prišel na zahodno tribuno in se jim zahvalil za odlično navijanje, nekaj pesmi je celo zapel z njimi.

Predsednik Miha Butara je bil navdušen v torek zvečer. Navijači so mu na zahodni tribuni čestitali s posebnim transparentom.
Predsednik Miha Butara je bil navdušen v torek zvečer. Navijači so mu na zahodni tribuni čestitali s posebnim transparentom.

Pred dvorano so navijači predsedniku pripravili pravi šov z 42 baklami. To ga je še posebej ganilo. Trener Mitja Šivic mu je prinesel darilo, čeprav je bila že visoka zmaga dovolj za dobro voljo.

Šivic: Imamo uigran sistem, ki deluje
Po gladki zmagi je bil strateg zeleno-belih zelo zadovoljen: "Gradec ni v vrhu lige, a na prejšnjih treh tekmah je prejel le dva gola. Pričakoval sem nizek izid, a se nam je odprlo. Zmaga v Salzburgu je bila odskočna deska za to tekmo. Ta zmaga nam zelo veliko pomeni. Imamo res uigran sistem, ki deluje. Gradec ni igral dovolj agresivno. V napadalni tretjini smo znali zadržati plošček. Njihov vratar je imel slab večer."

Odlika dobrih ekip je, da se po visokih porazih hitro poberejo. Olimpija je po reprezentančnem premoru izgubila proti Salzburgu z 2:7 in v Linzu z 1:5. To ni vneslo slabega vzdušja, odziv je bil pravi.

"Visoka poraza proti Salzburgu doma in v Linzu fantom ne zamerim. Človeško je, da na kakšni tekmi odigraš preveč sproščeno. Veseli me, da smo se tako hitro pobrali po porazih. Ob pravi mentalni pripravi bomo vsako tekmo v tej ligi konkurenčni," je pojasnil Šivic.

Crnovič ima potezo več, Robar pa je dodana vrednost
V kadru ima zdaj deset branilcev, a kar štirje so poškodovani. Manjkali so Mitja Robar, Miha Logar, Joona Erving in Tine Klofutar.

"Crnovič je zelo dobro odigral v Linzu in Salzburgu. Ima potezo več. Škoda, da se je poškodoval Robar, saj je bil dodana vrednost. Takoj je postal eden naših najboljših branilcev, čeprav zadnji dve leti ni igral resnega hokeja. Z obema sem zelo zadovoljen. Manjkata nam Logar in Erving, Klofutar je že dlje časa odsoten. Imamo deset branilcev, tokrat sem jih imel na voljo le šest, in upam, da bo Robar lahko igral v soboto," je še dodal trener vodilne ekipe Lige IceHL.

V soboto zvečer na Celovško 25 prihaja Dornbirn. Navijači bi si želeli veseli december v Tivoliju, kjer pa bosta do konca meseca le še dve tekmi (Innsbruck in KAC). Januar bo precej bolj pester.