Antti Karhula se je že fotografiral s šalom Olimpije v Tivoliju. Foto: SŽ Olimpija/Domen Jančič
Antti Karhula se je že fotografiral s šalom Olimpije v Tivoliju. Foto: SŽ Olimpija/Domen Jančič

Pozno popoldne je prispel v Ljubljano in bo ekipo vodil že na petkovem gostovanju v Gradcu. Vodstvo Olimpije je z njim sklenilo sodelovanje tudi za prihodnjo sezono.

"Vse se je zgodilo zelo hitro in z veseljem sem se odzval vabilu iz Ljubljane. O Olimpiji in mestu sem slišal le dobre stvari in vesel sem, da sem tu," je po prihodu v Ljubljano povedal Karhula. Z novim trenerjem se obeta nekaj sprememb v ekipi.

Vallerand odhaja v Veliko Britanijo
Kanadski napadalec Marc-Olivier Vallerand se bo vrnil v Veliko Britanijo. V sezoni 2021/22 je igral za Sheffield Steelers in na 45 tekmah dosegel 26 golov ter 33 podaj.

Za Olimpijo je odigral 17 tekem v Ligi IceHL, enajst tednov je počival zaradi poškodbe ramena. Vseh pet zadetkov je dosegel na gostovanjih, osemkrat se je vpisal še med podajalce. V dvorani Tivoli je dosegel le en zadetek, na prvi tekmi finala državnega prvenstva je z mojstrovino zatresel mrežo Jesenic.

"Marc-Olivier Vallerand je odličen igralec, ki pa žal letos zaradi poškodb ni igral toliko, kot smo si želeli. Na podlagi celotnega razpleta sezone smo se dogovorili, da se vrne v Veliko Britanijo in na pozitiven način zaključi sezono. Mi pa nadaljujemo z osvežitvijo ekipe in morda bo prišlo še do kakšnih sprememb," je ob odhodu Valleranda povedal direktor Anže Ulčar.

Järvenpää pustil neizbrisen pečat
Najuspešnejši Finec na klopi Olimpije je bil Hannu Järvenpää, ki je leta 2012 osvojil tretje mesto v Ligi Ebel (zmaji so v nepozabnem četrtfinalu izločili madžarsko Albo s 4:2 v zmagah) in tudi naslov državnega prvaka. Karhula se je z njim tudi pogovoril in se hitro odločil za prihod na Celovško 25.

Predsednik Miha Butara je zelo hitro našel novega trenerja. Telefon mu je od torka vseskozi zvonil, potem ko je odstopil Mitja Šivic. Številni agenti so mu ponujali trenerje, največ ponudb je bilo iz Finske in Kanade. Foto: SŽ Olimpija/Domen Jančič
Predsednik Miha Butara je zelo hitro našel novega trenerja. Telefon mu je od torka vseskozi zvonil, potem ko je odstopil Mitja Šivic. Številni agenti so mu ponujali trenerje, največ ponudb je bilo iz Finske in Kanade. Foto: SŽ Olimpija/Domen Jančič

Mälkiä precej manj uspešen
Järvenpää je po velikem uspehu odšel v Beljak, na začetku sezone 2012/13 pa je Olimpijo vodil njegov rojak Heikki Mälkiä, ki pa je dosegel le eno zmago in hitro se je moral posloviti.

Summanen osvojil Alpsko ligo, DP-ja pa ne
SŽ Olimpijo je pred dvema letoma do zmage v Alpski ligi popeljal Raimo Summanen, ki je bil zelo strog. V finalu državnega prvenstva mu ni uspelo, v podaljšku pete tekme v Tivoliju so bili boljši Jeseničani.

Butara: Dejavno bomo začeli tudi graditi ekipo za prihodnjo sezono
"V zadnjih dneh so se v klubu zgodile velike spremembe, zato me zelo veseli, da smo v našo hokejsko družino pripeljali finskega hokejskega strokovnjaka. Verjamemo, da bo znal fante motivirati in pripraviti na najpomembnejši del sezone, ki je pred nami. Še posebej nas veseli, da smo z Attijem Karhulo našli skupni imenovalec tudi pri nadaljevanju naše zgodbe, torej razvoju slovenskih hokejistov in delu z mladimi. Dejavno bomo začeli tudi graditi ekipo za prihodnjo sezono," je poudaril predsednik Miha Butara, ki je imel zelo razburljiv teden.

Šivic odstopil enajst dni po naslovu državnega prvaka
V torek je nepreklicno odstopil Mitja Šivic, ki je zmaje popeljal do dvojne krone v zadnjih dveh sezonah. Butara ga je skušal prepričati, da si premisli, a odločitev Šivica je bilo dokončna. Zmaje je vodil od maja 2021 in lani jih je popeljal v končnico Lige IceHL, kjer je bil po napetih sedmih tekmah boljši Beljak. Šivic je odstopil enajst dni po zanesljivi zmagi v finalu državnega prvenstva, Olimpija je odpravila Jesenice s 4:0 in 6:3.

Do konca rednega dela Lige IceHL je še enajst tekem. Olimpija je na 12. mestu in zaostaja devet točk za Gradcem, ki je deseti. Ima tudi dve tekmi manj.

Karhula novi trener hokejistov Olimpije