Blaž Tomaževič je deset sekund pred koncem postavil končni izid. Foto: www.alesfevzer.com
Blaž Tomaževič je deset sekund pred koncem postavil končni izid. Foto: www.alesfevzer.com

1669 dni je minilo od zadnje tekme Olimpije v Ligi Ebel. Štiri sezone je SŽ Olimpija igrala v Alpski ligi. Dvakrat je osvojila naslov (2019 in 2021), v sezoni 2019/20 pa končnica ni bila odigrana zaradi pandemije koronavirusne bolezni.

Koblar in K. Čepon poskrbela za odličen začetek
Novo sezono so zmaji odprli sijajno. V 7. minuti je Gregor Koblar v gneči pred vrati Innsbrucka pospravil plošček v mrežo po podaji Luke Kalana. Minuto in 22 sekund zatem je Kristjan Čepon z močnim diagonalnim strelom z leve strani povišal na 0:2. Zmaji so bili zelo učinkoviti v prvi tretjini, iz treh strelov so dvakrat zadeli.

Vratar Hölsä v Ligi IceHL ne bo zmrzoval, saj ga čaka precej več dela kot lani

Dostie znižal z igralcem manj
Ko je na kazenski klopi sedel Daniel Jakubitzka zaradi spotikanja, so gostitelji z igralcem manj znižali. Alex Dostie je bil natančen devet sekund pred koncem prve tretjine. Velika nezbranost Ljubljančanov, ki je pomenila začetek preobrata.

V drugi tretjini je imel Innsbruck več strelov na vrata (13:9), Dostie pa je po protinapadu izenačil na 2:2 v 25. minuti. Trener Mitja Šivic je po izenačenju vzel pol minute odmora. Paavu Hölsäju je z nekaj odličnimi posredovanji uspelo preprečiti vodstvo gostiteljev. Izstopal je izjemni napadalec Dostie, ki je bil vseskozi nevaren. V 37. minuti je imel veliko priložnost po samostojnem prodoru kapetan Žiga Pance, a se je izkazal vratar Thomas Edward McCollum.

Feldner odločil osem minut pred koncem
Innsbruck je zapretil na začetku zadnje tretjine. V 43. minuti je branilec Benjamin Betker zadel prečko. V 52. minuti je Nico Feldner iz bližine zadel za 3:2 po podaji sijajnega Dostieja. Zmaji niso uspeli izenačiti v igri petih proti petim in Šivic je moral tvegati. Minuto in tri sekunde pred koncem je Hölsä zapustil vrata. Zach Magwood je 35 sekund pred zadnjim piskom sirene s svoje polovice poslal plošček čez celotno igrišče v prazno mrežo za 4:2. Končni izid je deset sekund pred koncem postavil Blaž Tomaževič.

Šivic: Kar nekaj pozitivnih stvari lahko povlečemo iz uvodne tekme
"Začeli smo zelo dobro. Igrali smo preprosto in hitro dvakrat zadeli. Na žalost smo prejeli zadetek, ko smo imeli igralca več na ledu. Tik pred koncem prve tretjine smo izgubili zalet. V drugi tretjini je bil Innsbruck boljši. V zadnji tretjini smo imeli veliko priložnosti, a nismo zadeli, gostitelji pa so. Kar nekaj pozitivnih stvari lahko povlečemo iz uvodne tekme," je povedal Šivic.

Gradec prihaja v Tivoli v nedeljo
Domači uvod v sezono IceHL bo imela SŽ Olimpija v nedeljo, ko bo v dvorani Tivoli ob 18.00 gostoval Gradec. V ljubljanskem klubu so za prvo domačo tekmo obljubili tudi pester spremljevalni program. Vodstvo kluba upa, da bodo z dobrimi igrami privabili čim več navijačev, ki so jih v zadnjih koronskih sezonah močno pogrešali.


1. krog:
INNSBRUCK – SŽ OLIMPIJA
4:3 (1:2, 1:0, 2:1)
1600; Dostie 20., 25., Feldner 52., Magwood 60.; Koblar 7., K. Čepon 9., Tomaževič 60.

GRADEC – DORNBIRN
* 2:3 (0:1, 0:1, 2:0)
* – po podaljšku

BRATISLAVA – PUSTERTAL
2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

FEHERVAR – BELJAK
5:1 (2:0, 2:1, 1:0)

LINZ – SALZBURG
0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

KAC CELOVEC – DUNAJ
5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

BOLZANO – ORLI ZNOJMO
5:4 (3:2, 1:2, 1:1)