Chris Dodero je v letošnji sezoni dosegel pet zadetkov in sedem podaj. Foto: SŽ Olimpija/Domen Jančič
Chris Dodero je v letošnji sezoni dosegel pet zadetkov in sedem podaj. Foto: SŽ Olimpija/Domen Jančič

Ljubljanski hokejisti so na trojčku domačih tekem v tem tednu iztržili le eno zmago, potem ko so najprej v torek izgubili z Asiagom, v petek pa po preobratu ugnali Gradec s 5:2. Proti tekmecu izpod samega vrha lestvice so bili zmaji tokrat sicer konkurenčni in blizu podaljšku ter s tem vsaj eni točki.

Prva strelca lige jeziček na tehtnici

Innsbruck je bolje začel sobotno tekmo in povedel v 8. minuti prek najučinkovitejšega igralca IceHL-a Bradyja Shawa. Na začetku 2. tretjine je prednost podvojil Martin Ulmer, ko je zelo slabo posredoval Žan Us. V nadaljevanju se je odprlo tudi domačim hokejistom. Že čez dve minuti je zaostanek iz protinapada prepolovil Chris Dodero, na polovici tekme je za izenačenje poskrbel Miha Zajc, ki ga je s podajo natančno zaposlil Joseph Gareffa.

Miha Zajc je na svoji 15. tekmi sezone dosegel četrti gol v prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Zajc je na svoji 15. tekmi sezone dosegel četrti gol v prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com

A še pred iztekom osrednjega dela igre so Morski psi iz Tirolske znova vodili: v 39. minuti je bil z razdalje natančen Adam Helewka, drugi najučinkovitejši igralec v celotnem razširjenem avstrijskem prvenstvu. Ta je v zadnji minuti prispeval še podajo za drugi gol Ulmerja v Tivoliju, ob zadetku v izpraznjena vrata so bili razblinjeni še zadnji dvomi o uspehu gostov.

Ljubljančani so sicer močno pritiskali in tudi več streljali na tekmi (razmerje strelov 32:30), a ključno je bilo, da so zapravili vse štiri številčne prednosti, od tega dve v zadnji tretjini.

Šivic že večkrat "ropotal" v garderobi, a napak je še vedno preveč
"Nismo bili presenečeni nad hitrostjo igralcev Innsbrucka, ki so zelo močni tudi ob ogradi. Ritem je bil precej intenzivnejši kot v petek proti Gradcu. V zadnji tretjini smo imeli več priložnosti, a nismo zadeli. Na takih tekmah odločajo napake posameznikov. Zelo dobra drsalna ekipa ti skrajša čas reakcije in takrat se dogaja največ napak," je poudaril trener Mitja Šivic.

"Krivulja samozavesti se mora obrniti navzgor. Pričakoval sem, da bomo igrali bolj samozavestni po petkovi zmagi. Večkrat sem že "ropotal" v garderobi. Naredili smo že veliko analiz, želje ne manjka. Zabili smo le dva gola in tako je težko zmagovati," je razmišljal strateg zmajev, ki ima kar nekaj kritikov na tribunah. Po vsakem porazu ga pošiljajo na Jesenice, a to je pač hokejska folklora v Sloveniji.

Dodero: Največja težava je igra ob prednosti igralca več
"Zaslužili bi si točko. Nismo igrali slabo, Innsbruck pa je precej boljša ekipa od Gradca. Največja težava je igra ob prednosti igralca več. Ključno je, da se izboljšamo v tej prvini v naslednjih tednih. Nimamo še prave samozavesti, a zadnji dve tekmi sta bili že precej boljši. Zelo dobro se počutim v napadu s Kaplom in Simšičem. Hitro smo se ujeli," je povedal Chris Dodero.

Vsi čakajo na vrnitev poškodovanega Valleranda
Glavna tema v Tivoliju je že nekaj tednov ista. Marc-Olivier Vallerand je igral le v prvi tretjini na uvodni tekmi v Bolzanu. Soigralci ga močno pogrešajo, saj je 33-letni Kanadčan odličen strelec.

"Vsi čakamo, da se bo vrnil Vallerand. Ima odličen strel in ob prednosti igralca več potrebujemo točno takega igralca. Res ga vsi pogrešamo. V Ligi IceHL še nismo odigrali tekme v popolni postavi in to se pozna," je dodal napadalec iz Chicaga.

Zadetki s tekme SŽ Olimpija – Innsbruck

Beljak naslednji teden dvakrat v Tivoliju

V naslednjem tednu zmaje čakajo štiri tekme. V ponedeljek se bodo v polfinalu državnega prvenstva srečali s Triglavom, v sredo bo na sporedu vnaprej odigrana tekma Lige IceHL z Beljakom, ki bo nato v rednem krogu prišel v Tivoli tudi naslednjo nedeljo.


21. krog:

SŽ OLIMPIJA – INNSBRUCK
2:4 (0:1, 2:2, 0:1)
876; Dodero 25., Zajc 31.; Shaw 8., Ulmer 22., 60., Helewka 39.

PUSTERTAL – DUNAJ
2:4 (0:2, 0:0, 2:2)

GRADEC – SALZBURG
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

BELJAK – LINZ
3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

FEHERVAR – KAC CELOVEC
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Preložena tekma 20. kroga:
BOLZANO - DUNAJ
3:5 (1:1, 1:1, 1:2)


Lestvica:                    * x      
BOLZANO                19 12 1 0  6 38
INNSBRUCK              19 12 0 2  5 38
SALZBURG               16 11 1 0  4 35
BELJAK                 19 10 1 1  7 33
LINZ                   19 10 1 0  8 32
FEHERVAR               20  8 1 5  6 31
--------------------------------------
DUNAJ                  18  9 1 1  7 30
KAC CELOVEC            19  7 3 2  7 29
GRADEC                 20  6 2 3  9 25
SŽ OLIMPIJA            18  6 2 0 10 22
--------------------------------------
PUSTERTAL              19  6 1 0 12 20
ASIAGO                 17  5 1 0 11 17
VORARLBERG             17  3 0 1 13 10
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih 
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih