Žiga Mehle se je izkazal z zadetkom za 2:2. Četrti napad zmajev je igral zelo dobro. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Mehle se je izkazal z zadetkom za 2:2. Četrti napad zmajev je igral zelo dobro. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani so začeli tretjo sezono v najmočnejšem regionalnem tekmovanju. Po uspešni prvi, v kateri so se prebili v četrtfinale, so v prejšnji ostali brez končnice. Želja v tej sezoni je znova priti med osem najboljših ekip. Zmaji so si z borbeno predstavo zaslužili prvo točko v sezoni, imeli pa so priložnost vsaj še za eno. Precej boljšo igro so prikazali v drugi polovici tekme, potem ko so v uvodne pol ure izgubili preveč dvobojev ena na ena, velika težava so bili tudi sodniški meti, ki so jih po pravilu dobivali gostje.

Zadetki s tekme SŽ Olimpija - Linz

V prvi tretjini pred nekaj več kot tisoč gledalci v hali Tivoli ni bilo zadetkov, razmerje v strelih je bilo malenkost na strani Olimpije (11:10), ki ni izkoristila prednosti igralca več med 15. in 17. minuto, sta si pa dobra strela pripravila Marcel Mahkovec in Žiga Pance. Za Linz je Stefan Gaffal zadel prečko.

Knott poskrbel za vodstvo Linza
Še zanimivejšo drugo tretjino je napovedala 23. minuta, ko je kapetan Linza Brian Lebler po napaki ljubljanske obrambe krenil v protinapad, dobro pa je posredoval vratar Lukaš Horak. A kaj, ko je v naslednji akciji ušel Graham Knott in matiral Horaka, ki se je dotaknil ploščka, a se je ta odbil v mrežo.

Čepon izenačil z natančnim strelom pod prečko
Olimpija je potrpežljivo čakala na priložnost in v 35. minuti izenačila. Kristjanu Čeponu se je po podaji izza vrat odprlo nekaj prostora, sprožil je in z natančnim strelom v desni zgornji kot matiral Rasmusa Tirronena.

V 43. minuti je imel lepo priložnost Žiga Pance po samostojnem prodoru in natančni podaji Žige Pavlina, a ni dobro končal akcije.

Igra slovenskih prvakov ni bila slaba, zmanjkalo je tudi nekaj sreče. V strelih na gol je bilo na koncu 27:30. Foto: www.alesfevzer.com
Igra slovenskih prvakov ni bila slaba, zmanjkalo je tudi nekaj sreče. V strelih na gol je bilo na koncu 27:30. Foto: www.alesfevzer.com

Mehle zagotovil točko
V 47. minuti so znova povedli gostje, ob igri z igralcem več (kaznovan je bil Aljaž Predan) je bil uspešen Nico Feldner, Olimpija pa je imela spet pripravljen odgovor. Jaka Šturm je v 51. minuti potegnil v napad in preigral kar nekaj hokejistov Linza, nato pa odložil plošček Žigi Mehletu, ki je natančno meril.

Lebler odločil v podaljšku
V podaljšku so imeli zmaji takoj veliko priložnost, toda Linz se je ubranil in se po naslednji akciji ob mojstrovini kapetana Leblerja veselil dveh točk.

V drugem krogu bo Olimpija v nedeljo gostovala na Dunaju.

V letošnji sezoni 13 klubov, spet po štirikrožnem sistemu
V sezoni 2023/24 bo v razširjenem avstrijskem prvenstvu tekmovalo 13 klubov. Večina je avstrijskih (Vorarlberg, Innsbruck, Gradec, Linz, Dunaj, Veljak, Salzburg in celovški KAC), tri italijanske oziroma južnotirolske (Bolzano, Pustertal, Asiago), po ena pa prihaja iz Slovenije (SŽ Olimpija) in Madžarske (Fehervar).

Tekmovanje bo potekalo po štirikrožnem sistemu, vsaka ekipa bo igrala z vsako po dvakrat doma in v gosteh. Po teh 48 krogih rednega dela se bo začel drugi del. Prvih šest moštev si bo že zagotovilo končnico. V vmesnem delu se bodo za zadnji dve vstopnici potegovala še moštva na mestih 7, 8, 9 in 10.


1. krog:
SŽ OLIMPIJA – LINZ
* 2:3 (0:0, 1:1, 1:1)
1030; Čepon 35., Mehle 51.; Knott 24., Feldner 47., Lebler 61.
* - v podaljšku

GRADEC – DUNAJ
2:3 (1:1, 0:1, 1:1)

INNSBRUCK – BOLZANO
5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

SALZBURG – KAC CELOVEC
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

PUSTERTAL – VORARLBERG
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

ASIAGO – FEHERVAR
0:3 (0:0, 0:1, 0:2)