Anže Kopitar bo še vsaj tri sezone igral v Los Anglesu. V dresu Kraljev navdušuje vse od sezone 2006/07 naprej. V letih 2012 in 2014 je tudi osvojil Stanleyjev pokal. Foto: AP
Anže Kopitar bo še vsaj tri sezone igral v Los Anglesu. V dresu Kraljev navdušuje vse od sezone 2006/07 naprej. V letih 2012 in 2014 je tudi osvojil Stanleyjev pokal. Foto: AP

Najboljši slovenski hokejist bo v Los Angelesu tako ostal najmanj do konca sezone 2025/26, saj je imel veljavno pogodbo do konca naslednje sezone.

"Nobena skrivnost ni, da sem si želel ostati v Los Angelesu do konca kariere. Bomo videli, kaj bodo še prinesle naslednje sezone," je povedal Kopitar.

Veteranska pogodba, ki ne šteje za "salary cap"

Prvo leto nove pogodbe (2024/25) bo Kopitar prejel 775 tisoč dolarjev plače in 6,225 milijona dolarjev bonusa za podpis pogodbe. V drugem letu nove pogodbe (2025/26) bo Kopitarjeva plača 7 milijonov dolarjev bruto. Ob tem ima Kopitar popolno zaščito pred menjavo oz. prodajo.

35-letni hokejist iz Hrušice je prejšnji teden še drugič v karieri prejel nagrado Lady Byng za športno vedenje in gentlemansko obnašanje v Ligi NHL. Najboljši slovenski hokejist se mudi v domovini, kjer na Bledu gosti vsakoletno hokejsko akademijo za otroke.

Kar 15 sezon najučinkovitejši strelec Kraljev
V pretekli sezoni je Kopitar končal kot najučinkovitejši strelec Kraljev s 74 točkami (28 golov in 46 podaj), kar mu je uspelo že 15. v karieri. Na ledu je preživel 20 minut in 18 sekund v povprečju na tekmo, dobil kar 56-odstotkov sodniških metov in ob tem prejel le dve mali kazni za 4 minute izključitev, kar je njegov osebni rekord.

Vrnitev Lewisa
Tudi napadalec Jaret Anderson Dolan je podaljšal še za eno leto. Po dveh letih se je h Kraljem vrnil Trevor Lewis, ki se je prek kluba tudi prebil in uveljavil v NHL-u ter je odigral vlogo podpornega igralca pri obeh Stanleyjevih pokalih leta 2012 in 2014. Vratar Cam Talbot je prav tako podpisal pogodbo za naslednjo sezono, potem ko je v pretekli sezoni na 36 tekmah stal med vratnicama Ottawe in ga je Los Angeles pridobil kot prostega igralca.

Kralji drugo leto zapored izpadli proti Edmontonu
Kralji so v rednem delu dobili 47 tekem in osvojili 104 točke. V 1. krogu končnice na Zahodu so se drugo leto zapored srečali z Edmontonom. Vodili so z 2:1 v zmagah in s 3:0 na četrti tekmi v domači Crypto.com Areni. Oilersom je nato uspela velika vrnitev, na krilih Connorja McDavida in Leona Draisaitla so dobili serijo s 4:2 v zmagah.

Patric Hornqvist je zadnje tri sezone igral za Florido. Foto: AP
Patric Hornqvist je zadnje tri sezone igral za Florido. Foto: AP

Hornqvist končal kariero
Dvakratni dobitnik Stanleyjevega pokala Patric Hornqvist je pri 36 letih in po petnajstih sezonah v Ligi NHL končal športno pot. Šved je bil zadnje tri sezone član Floride, šest let je igral za Pittsburgh, še šest pa za Nashville. Igral je tudi za švicarski klub Red Ice in švedska Djurgardens in Vasby.

Osvojil je dva naslova prvaka Lige NHL s Pittsburghom (2016 in 2017), v Ligi NHL pa je vpisal 901 nastop in zbral 543 točk (264 golov in 279 podaj).

"V svetu hokeja sem že od malih nog. Hokej je velik del mojega življenja, zato je težko sprejeti to odločitev. Tranzicija bo zagotovo težka, a imam dober občutek in veselim se preostanka življenja," je dejal Hornqvist.