Anže Kopitar je s Kralji osvojil dva naslova prvaka. Foto: AP
Anže Kopitar je s Kralji osvojil dva naslova prvaka. Foto: AP

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar bo spet oblekel dres Los Angelesa. Ker se njegovi Kralji v zadnji sezoni niso uvrstili v končnico, je imel tako dolg tekmovalni premor. "Res smo se kar prijetno načakali. Glede na to, v kakšnih časih trenutno živimo, mislim, da to niti ni bilo tako narobe. Upam, da se bo vse uredilo. Upam, da bo v teh tednih pred začetkom vse šlo po načrtih in da ne bo kakšnih zapletov glede zdravja," je meni kapetan Los Angelesa.

Ni bil vpleten v pogajanja
V Ligi NHL so se vodilni in predstavniki sindikata igralcev dolgo dogovarjali, kako izpeljati sezono. Kopitar poudarja, da pri teh pogovorih kljub statusu kapetana ene od ekip ni bil zelo dejaven: "Vpliva smo igralci imeli zelo malo. Pogajanja potekajo med Ligo NHL in sindikatom igralcev. Tu so vpleteni tisti, ki so postavljeni na položaje. Mi dobivamo informacije, kako potekajo pogovori, enkrat ali dvakrat na teden."

Sorodna novica Štart 13. januarja, začasna delitev na 4 ločene lige, tudi s samo kanadsko

Sprijaznjen z novim sistemom
Za vse v NHL-u bo v novi sezoni nov tudi format tekmovanja; uvedli bodo posebno kanadsko skupino zaradi omejitev potovanj med ZDA in Kanado, v ZDA pa bodo moštva igrala samo s tekmeci v svoji skupini. "Liga je poskrbela za našo varnost. Veliko večja verjetnost, da se kaj pripeti, je, če bi več potovali. To je neka alternativa, ki bo pripomogla k temu, da ne bo toliko potovanj. Na žalost pa je tako, da bomo veliko tekem odigrali proti enim in istim nasprotnikom, kar pa konec koncev niti ni tako slabo," je o prihajajoči novi realnosti razmišljal Kopi.

Dolg počitek
Opozoril je, da je že dolgo brez tekem, saj je zadnjo odigral 11. marca, njegova ekipa se namreč ni uvrstila v končnico, ki je nato potekala po daljšem premoru poleti. A Kopitar je tudi v tem le našel nekaj dobrega. "Ekipe, ki so se uvrstile v končnico, so vmes igrale, mi pa smo se načakali. Po drugi strani pa tudi spočili. Ne pomnim, kdaj sem nazadnje imel toliko časa, da se res lahko pripravim na naslednjo sezono. Mislim, da je pripravljenost zdaj tam, kjer mora biti."

Kopitar: Zelo vesel sem, da se bo začelo

Testiran trikrat na teden
Za zdaj igralcem še niso predstavili podrobnosti koronskega načrta. V Los Angelesu sicer testirajo trikrat na teden. Testi niso prijetni, so pa nujni za miren spanec, dodaja Kopitar: "To daje neko mirno spanje ponoči, ko veš, da je vse v redu, hkrati pa veš, da so vsi okrog tebe v redu. To je bilo zelo dobro in zelo dobrodošlo."

Počuti se zelo dobro
Kopitar je pojasnil tudi, da so poletne priprave letos potekale drugače kot običajno. "Načrt, ki sem ga imel čez poletje v preteklih letih, je bil zagotovo drugačen. Ne rečem, da te priprave niso bile intenzivne, a so bile razporejene v malo daljšem času. Počutim se dobro, zelo sem že vesel, da se bo začel hokej odvijati."

Z glavo pri stvari
Kralji bodo priprave začeli 31. decembra. Tokrat pripravljalnih tekem ne bo, Los Angeles pa bo imel nekaj dni več treninga kot večina tekmecev. "Tudi s temi štirimi dodatnimi dnevi bo vse zelo hitro minilo, tako da bomo morali biti zelo z glavo pri stvari, da bo kemija spet takšna, kot mora biti."