35-letni Aleksander Ovečkin je sprejel ponudbo z enako plačo, kot jo je prejemal doslej. Bo
35-letni Aleksander Ovečkin je sprejel ponudbo z enako plačo, kot jo je prejemal doslej. Bo "osmica" Capitalsov res igrala vse do 40. leta? Foto: Reuters

Aleksander Ovečkin, ruski zvezdnik severnoameriškega hokeja, se je v torek dogovoril za novo petletno podaljšanje sodelovanja z moštvom iz prestolnice ZDA, Washington Capitals. Kot je poročala mreža ESPN, se je 35-letni napadalec dogovoril za pogodbo v vrednosti 47,5 milijona dolarjev oziroma 40 milijonov evrov.

Ovečkin, ki je kot najstnik igral za moskovski Dinamo, oktobra 2005 pa je zaigral prvo tekmo v dresu Washingtona, je januarja 2008 podpisal kar 13-letno pogodbo, "težko" 124 milijonov dolarjev (105 milijonov evrov).

Ovečkin obraz in vsebina Capsov

Že v sredo bi se lahko preselil med proste igralce. A v Washingtonu niso dovolili takšnega scenarija. "Alex je obraz našega kluba in je zavezan tej organizaciji in temu mestu," je dejal generalni direktor prestolnikov Brian MacLellan. "Alex pooseblja vsebino naše franšize in navdušeni smo, da bo kariero nadaljeval v dresu Caps še naslednjih pet let."

Ovečkin je bil v pretekli sezoni prvi strelec Prestolnikov s 24 goli na 45 tekmah, čeprav je zaradi protokolov ob epidemiji in poškodbe noge izpustil 11 tekem. Na večni lestvici strelcev v Ligi NHL je šesti s 730 zadetki. Od 5. januarja 2010 naprej je kapetan Washingtona, ki ga je izbral na naboru leta 2004 kot prvo izbiro.

Marc Andre Fleury je sijajno branil v rednem delu, a v končnici je forma padla, Vegas pa je kljub šampionskim ambicijam ostal brez naslova. Bo Fleury res nadaljeval kariero pri Chicagu ali se bo raje odločil za upokojitev? Foto: Reuters
Marc Andre Fleury je sijajno branil v rednem delu, a v končnici je forma padla, Vegas pa je kljub šampionskim ambicijam ostal brez naslova. Bo Fleury res nadaljeval kariero pri Chicagu ali se bo raje odločil za upokojitev? Foto: Reuters

Vegas se je znebil lani najboljšega vratarja

Obenem se je odvila odmevna menjava. Vratar Marc-Andre Fleury v novi sezoni ne bo več član Vegasa, saj so Zlati vitezi vrhunskega vratarja, ki je v pretekli sezoni prejel nagrado za najboljšega vratarja lige (lovoriko Vezina) poslali v Chicago. V zameno je v Nevado odšel napadalec Mikael Hakkarainen.

O menjavi Fleury sploh ni bil obveščen

Fleury se še ni odločil o svoji prihodnosti. Neimenovani viri so za ESPN povedali, da bi se 36-letni Fleury lahko upokojil, če bi ga prodali iz Vegasa. Njegov agent Allan Walsh je dejal, da je Fleury o menjavi izvedel na družbenih omrežjih. "Marc-Andre si bo vzel čas, da se bo z družino pogovoril o svojem položaju in v tem trenutku resno ocenil svojo hokejsko prihodnost," je sporočil njegov agent.