Andrej Vasilevski je zbral 27 obramb. Foto: Reuters
Andrej Vasilevski je zbral 27 obramb. Foto: Reuters

Strele so povedle po dobrih desetih minutah. Po levi strani je prodrl Blake Coleman. Semojn Varlamov je njegov poskus ubranil, toda napadalec aktualnih prvakov je prišel do odbitega ploščka, ki ga je z bekhendom poslal pred vrata, kjer je pridrsal Yanni Gourde in zatresel mrežo.

38. minuta je tekla, ko so Newyorčani izenačili. Po strelu Matta Martina je bil pred vrati neodločen Erik Černak, ki je ploščico, namesto da bi jo izbil, skušal spraviti Andreju Vasilevskemu, kar je izkoristil Cal Clutterbuck in jo je zbezal v mrežo.

20 sekund pred koncem druge tretjine je odločilen zadetek dosegel Brayden Point. Takoj za iztekom igre z igralcem več na ledu je Victor Hedman streljal z razdalje. Varlamov je branil, odbito ploščico pa je med padcem 25-letni Kanadčan pospravil za njegov hrbet.

"Plošček se je dobro odbil in pristal na moji palici. Imel sem srečo," je bil zadovoljen mož odločitve, ki je zadel na šesti tekmi zapored, sicer pa je bil to že njegov 11. gol v letošnji končnici, tretji odločilni.

"Igro smo ohranili zares preprosto. Večino tekme smo vodili, in to je bilo ključno, še posebej v tretji tretjini. Led smo precej dobro zaprli in plošček smo držali, kar se je dalo stran od naših vrat, kadar koli smo imeli priložnost. Mislim, da je bilo to za nas zelo pomembno," je dodal Gourde.


POLFINALE, tretja tekma:
NY ISLANDERSTAMPA BAY 1:2
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
12.978; Clutterbuck 38.; Gourde 11., Point 40.
Obrambe: Varlamov 23; Vasilevski 27.

Tretja tekma, sobota ob 2.00:
MONTREAL – VEGAS 1:1

V krepkem tisku je izid v zmagah, igrajo na 4 zmage po sistemu 2-2-1-1-1