Takole je pod strop dvorane romal prapor za prvi osvojeni naslov St. Louisa. Foto: Reuters
Takole je pod strop dvorane romal prapor za prvi osvojeni naslov St. Louisa. Foto: Reuters

Dvorana Enterprise Center v St. Louisu je bila svečano okrašena v čast hokejistom, ki so v prejšnji sezoni prvič v zgodovini prišli do končne zmage. Navdušenje je bilo še večje po uvodnem golu, ki ga je že v 53. sekundi dosegel Sammy Blais. Po slabih osmih minutah je vodstvo ob igralcu več na ledu povišal Alex Pietrangelo.

Vrnitev Washingtona se je začela v 16. minuti, ko se je med strelce vpisal Aleks Ovečkin. Izid je sredi druge tretjine izenačil Dmitrij Orlov.

Obračun zadnjih dveh prvakov Lige NHL je v tretji minuti podaljška odločil Jakub Vrana. Vratar Capitalsov Braden Holtby je prejel dva zadetka iz prvih treh strelov na svoja vrata, nato pa zaklenil svoja vrata in do konca zbral 19 obramb. Na drugi strani je Jordan Binnington zbral 31 obramb.

Prvi zadetek v sezoni je že po 24 sekundah dvoboja med Ottawo in Torontom dosegel Brady Tkachuk. Kanadski obračun je na koncu pripadel Torontu, ki je po zaslugi dveh zadetkov Austona Matthewsa slavil zmago s 5:3.

V Las Vegasu so Golden Knightsi premagali San Jose s 4:1, Edmonton pa je v drugem kanadskem dvoboju večera z zadetkom Connorja McDavida v 55. minuti za 3:2 doma ugnal Vancouver.

TORONTO - OTTAWA 5:3
ST. LOUIS - WASHINGTON * 2:3 (podaljšek)
EDMONTON - VANCOUVER 3:2
VEGAS - SAN JOSE 4:1

Tekme 3. oktobra:
TAMPA BAY - FLORIDA
NY RANGERS - WINNIPEG
PITTSBURGH - BUFFALO
CAROLINA - MONTREAL
NASHVILLE - MINNESOTA
DALLAS - BOSTON
COLORADO - CALGARY
ANAHEIM - ARIZONA