Heikki Mälkiä je vseskozi deloval zelo neprepričljivo in že od prvega dne so bili številni spremljevalci hokeja v Ljubljani zelo skeptični. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Heikki Mälkiä je vseskozi deloval zelo neprepričljivo in že od prvega dne so bili številni spremljevalci hokeja v Ljubljani zelo skeptični. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

u Telemach Olimpija obetajo spremembe. Trener Heikki Mälkiä je po pogovoru z direktorjem Matjažem Sekljem že zapustil Tivoli.

54-letni Finec, ki z ženo živi na Bledu, je junija z Olimpijo podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dodatno sezono. Pred tem je vodil Acroni Jesenice, kjer je dvakrat končal na zadnjem mestu.
Ljubljančani so lani zasedli sijajno tretje mesto v Ligi Ebel in po petih letih osvojili naslov državnega prvaka. Po koncu sezone je odšel uspešni trener Hannu Järvenpää, ki v Beljaku niza zmage in s petimi lanskimi igralci Olimpije vodi na lestvici. Na klop zmajev je prišel Mälkiä, ki je pravo nasprotje Järvenpääja v vseh pogledih. V garderobi je bilo vseskozi čutiti slabo vzdušje, še posebej po nedeljskem porazu proti Gradcu (2:4).
Po šestih krogih na predzadnjem mestu
Zeleno-beli, ki so dobili le eno izmed devetih pripravljalnih tekem, so po šestih krogih na 11. mestu z dvema točkama. Zmagali so na spektaklu v puljskem amfiteatru proti Medveščaku (2:3). Manj točk je zbral le Innsbruck, ki se je po treh letih vrnil v ligo brez pravih želja o uvrstitvi v končnico, kar pa je v Tivoliju seveda glavni cilj sezone.

Konec tedna dve gostovanji

Vodstvo Telemacha Olimpija bo ta teden iskalo novega stratega, v petek je na sporedu gostovanje v Dornbirnu, v nedeljo pa v Innsbrucku.
V torek bodo pri Olimpiji predstavili Jana Muršaka, ki je okrepil zmaje do konca "lock-outa" v Ligi NHL.