Hokejisti Slavije so sezono začeli slabo, saj so izpadli iz celinskega pokala. Foto: RTV SLO
Hokejisti Slavije so sezono začeli slabo, saj so izpadli iz celinskega pokala. Foto: RTV SLO
Robert Ciglenečki
Robert Ciglenečki je lani igral v Italiji, letos pa bo oče tivolske slačilnice. Foto: RTV SLO

Poleg ZM Olimpije in Banque Royal Slavije bodo nastopali le še madžarska Ujpest in Alba Volan ter hrvaški Medveščak. Močno pomlajeni zmaji vlogo favorita pripisujejo obema madžarskima kluboma, cilj Založanov pa je uvrstitev v finale.

Mahkovec je opitmist
Lansko uvrstitev v polfinale želi Slavija letos nadgraditi. "Dobro smo trenirali, čeprav, povsem razumljivo, tekmovalna forma še ni takšna, kot bi si jo želeli. Turnir v Bukarešti je bil za nas poučen, igralcem kljub nesrečnemu izpadu nimam česa očitati. Po vseh obveznostih v celinskem pokalu in napornem tekmovanju bomo začetek Interlige dočakali pripravljeni in dovolj sveži," je pred začetkom hokejske sezone 2006/07 optimist trener Matjaž Mahkovec.

Olimpija se bo kalila
Ekipa iz Tivolija je večinoma sestavljena iz golobradih mladeničev. Od izkušenejših so v zeleno-belem dresu le še vratar Klemen Mohorič, trenutno poškodovani napadalec Mitja Šivic in povratnik v moštvo, branilec Robert Ciglenečki. "Vsaka tekma bo težka in mislim, da sta favorita oba madžarska kluba, čeprav to ne pomeni, da se predajamo vnaprej. V primerjavi z lansko sezono smo še bolj neizkušeni, pokazali pa smo veliko borbenosti. Naša največja hiba je realizacija v napadu," meni novinec na klopi Ljubljančanov Ildar Rahmatuljin.

Štirikrožni sistem
Moštva bodo igrala štirikrožno predtekmovanje, ki bo trajalo do začetka januarja. Četrti in peti bosta nato odigrala četrtfinale, zmagovalec pa se bo v polfinalu pomeril z najboljšim moštvom. Finale se bo igral na tri zmage.

Petek ob 19.00:
BANQUE ROY. SLAVIJA - UJPEST
Ob 19.15:
ZM OLIMPIJA - MEDVEŠČAK
ALBA VOLAN je prosta.