Žiga Jeglič je že uradno član Torpeda, kmalu pa naj bi dobil tudi slovensko družbo. Foto: BoBo
Žiga Jeglič je že uradno član Torpeda, kmalu pa naj bi dobil tudi slovensko družbo. Foto: BoBo
Jan Muršak
Torpedo bo tretji klub iz Lige KHL v karieri slovenskega kapetana Jana Muršaka. Foto: www.alesfevzer.com

Ključna moža risov tako ostajata v KHL-u, a bosta oba zamenjala sredini. Jeglič je zadnje tri sezone igral za slovaškega predstavnika v drugi najmočnejši ligi na svetu, Slovan iz Bratislave. Letos se klubu ni uspelo prebiti v končnico, 29-letni Gorenjec pa je sezono sklenil z 11 goli in 16 podajami. Lani je zbral 25 točk, leto pred tem pa 23. Pred tem je igral še za Bled, Jesenice, za švedski Södertälje, finski Ässät in nemški Ingolstadt. Zadnja leta je nosilec igre izbrane vrste, kjer tvori udarni napadalni trojec z Rokom Tičarjem in Robertom Saboličem.

Dres Torpeda bo, kot kaže, oblekel tudi Muršak, poročajo zanesljivi ruski viri. Kapetan risov, ki je letos prav tako dopolnil 29 let, je bil nazadnje član CSKA-ja, ki povsem prenavlja ekipo. Za sloviti klub iz Moskve je letos prispeval sedem golov in 13 podaj, drsal pa je s črko A na dresu, saj je bil eden izmed pomočnikov kapetana. CSKA je bil najboljši po rednem delu KHL-a, nato pa je klonil v konferenčnem polfinalu, kjer je bil močnejši Lokomotiv. Lani je v statistiko vpisal 36 točk, leto pred tem 43, v sezoni 2013/14 pa je najprej igral za Amur iz Habarovska, nato pa je prestopil v CSKA, za katerega je odigral 17 tekem.

Iz rodnega Maribora je Muršak najprej odšel k Češkim Budejovicam, potem se je preselil v Severno Ameriko, kjer je zaigral tudi v Ligi NHL. Nastopil je za Detroit Red Wingsov, za katere je odigral 27 tekem in dal gol in dve podaji. Vmes je bil med lockoutom član Olimpije. Torpedo je v letošnji sezoni zasedel šesto mesto v Zahodni konferenci, v končnici pa se je poslovil po četrtfinalu, kjer je moral s 4:1 priznati premoč moskovskemu Dinamu.

Oba sta s Slovenijo nastopila na olimpijskih igrah v Sočiju, igrala pa sta tudi lani v Minsku, ko so si risi drugič zapored priigrali olimpijsko vozovnico. Letos ju čaka svetovno prvenstvo elitne divizije, ki se bo v Franciji začel v petek, Slovenija pa se bo v soboto pomerila s Švico.