Kljub izrednemu vtisu bo Jan Muršak sezono najverjetneje začel v AHL-u in tam čakal na klic iz Detroita. Foto: Reuters
Kljub izrednemu vtisu bo Jan Muršak sezono najverjetneje začel v AHL-u in tam čakal na klic iz Detroita. Foto: Reuters

Rdeča krila so na "povratno" tekmo k Maple Leafsom poslala rezerviste, ki bodo letos bolj ali manj igrali za Grand Rapids v Ligi AHL. Jan Muršak, ki je zasedel mesto desnega krila v 3. napadu, je na svoji četrti pripravljalni tekmi prišel do tretje točke. Po dveh golih je bil tokrat podajalec za uvodni gol tekme, ko je ob igralcu več zadel Cory Emmerton. Muršak je bil za požrtvovalno igro nagrajen z 18 minutami igre.

Kdaj bo lahko debitiral?
Kljub izrednemu vtisu na pripravah je bolj malo možnosti, da bi Muršak že drug teden debitiral v Ligi NHL. Pred Štajercem imajo na njegovem položaju prednost izkušeni in predvsem starejši igralci: Patrick Eaves, Kris Draper in Drew Miler, ki jih Red Wingsi lahko v AHL pošljejo le prek sistema "waiversov", kjer jih lahko prevzamejo drugi klubi. 22-letni Muršak je letos še izvzet iz tega, zato si lahko ob kakšni poškodbi ali slabi formi v članskem moštvu obeta vpoklic v matično moštvo.

Kopi odločil "Frozen Fury"
LA Kingsi so na 13. tradicionalnem turnirju "Frozen Fury" v Las Vegasu odpravili Avalanche s 3:2, pri čemer je bil Anže Kopitar ključni mož uspeha. Slovenski center je v 8. minuti zadel za 1:0, minuto in pol pred koncem tekme pa je podal Ryanu Smythu za zmagoviti gol. Na začetku 3. tretjine je za 2:1 ob "power playu" zadel Drew Doughty. Pri Coloradu se je izkazal dvakratni strelec David Jones. Kralje za konec pripravljalnih tekem v noči na ponedeljek čaka še obračun s sosedi iz Anaheima.