Aleš Mušič je z dvema zadetkoma odločil tekmo v Domu športov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Aleš Mušič je z dvema zadetkoma odločil tekmo v Domu športov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Justin Taylor
Justin Taylor je ob igri z igralcem manj izkoristil zmedo v obrambi Medveščaka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Antti Pusa
Antti Pusa je potrdil zmago Jeseničanov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Andrej Tavželj
Andrej Tavželj je v 8. minuti izkoristil prednost igralca več. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Michael Stewart
Michael Stewart nikakor ne more biti zadovoljen s formo svojih izbrancev na začetku sezone. Foto: MMC RTV SLO

Železarji predtem že dve leti doma niso premagali Beljaka, tokrat pa so prikazali zelo dobro igro in zasluženo dosegli prvi par točk v letošnji sezoni (streli na gol 52:23), vendar še vseeno ostajajo na zadnjem mestu.

Tavželj izkoristil "power play"
V 8. minuti je Andrej Tavželj z natančnim strelom z desne strani ukanil Bernharda Starkbauma ob prednosti igralca več, na kazenski klopi je sedel Stefan Bacher. Železarji so bili v prvi tretjini boljši. Marjan Manfreda in Jure Dolinšek sta imela še priložnost za povišanje vodstva, a Starkbaum je bil na mestu. Železarji so še dvakrat napadali z igralcem več, a brez uspeha.
Napaka Krošlja pri strelu Sleigherju
V drugi tretjini so Beljačani vzpostavili ravnotežje. V 28. minuti je Pierre Luc Sleigher streljal proti vratom, Krošelj pa je slabo posredoval in plošček mu je zdrsnil za golovo črto. V nadaljevanju so bili znova nevarnejši slovenski prvaki. Kapetan Klemen Pretnar je zadel vratnico. Po lepi akciji Jake Ankersta je imel priložnost Antti Pusa, zadetek je preprečil odlični Starkbaum. Finec v jeseniških vrstah je pozneje zadel še okvir vrat.
Mitchell namerno udaril Židana
V 55. minuti so imeli gostje prvo pravo priložnost v zadnji tretjini, strel Maria Altmanna je Krošelj odbil. Pet minut pred koncem tekme je Kevin Mitchell najprej storil prekršek nad Andrejem Židanom, nato pa jeseniškega napadalca s palico še udaril po obrazu. Sledili sta petminutna kazen in disciplinska kazen igre. Dve minuti in 40 sekund pred koncem je bil za dve minuti izključen še Greg Kužnik, tako da so železarji dve minuti igrali z dvema igralcema več. Starkbaum je končno klonil 32 sekund pred koncem, ko je odbiti plošček v mrežo zabil Lukaš Hvila. Le deset sekund pred koncem so Jeseničani potrdili zmago, prazno mrežo je zadel Pusa.
Še en pretep za konec
Beljačani niso športno prenesli poraza, zato so ob koncu tekme spet zapele pesti. Derek Damon in Kyle Wanviga sta izzvala Puso in Sixsmitha, vsi štirje pa so predčasno končali tekmo.
Zmaji izenačeni s Celovčani na vrhu
Ljubljančani nadaljujejo odlične igre na začetku sezone. V Zagrebu so se veselili že pete zmage, z 11 točkami so na vrhu lestvice izenačeni s KAC-em. Celovčani so prvič letos izgubili, Linz je bil boljši z 2:1. Pred 6.000 gledalci v Domu športov so zaradi poškodbe manjkali branilca Igor Cvetek in Domen Vedlin ter napadalca Matej Hočevar in Petr Šachl, tik pred začetkom je zbolel še Scott Hotham in zmaji so ostali le s petimi branilci.
Taylor izenačil z igralcem manj
V 4. minuti je David Brine z desne strani podal pred vrata, kjer je Tomislav Zanoški iz bližine pospravil plošček za hrbet Jeana Philippa Lamoureuxa, ki se je zapletel z napadalcem, nato pa je sledilo prerivanje. Oba sta si prislužila štiri minute kazni. Zmaji so izenačili v 9. minuti z igralcem manj (izključen je bil David Sefič), ko je po akciji Aleša Mušiča z bekhendom spretno pod prečko zadel Justin Taylor.
Le 44 sekund pozneje so Zagrebčani znova povedli, z igralcem več je bil natančen Robby Sandrock. Tri minute pred koncem uvodne tretjine je Damjan Dervarič sprožil z modre črte, Mušič pa je podstavil palico in izid poravnal na 2:2.
Ouzas preprečil vodstvo Ljubljančanov
V drugi tretjini so imeli zeleno-beli veliko premoč. Toda tudi po 40 minutah je bilo na semaforju še vedno 2:2, za kar ima največ zaslug prav domači vratar Michael Ouzas, ki je ubranil prav vse poskuse tekmecev v tem delu. Velik boj se je nadaljeval v zadnjem delu, gostitelji so imeli trikrat igralca več na ledu. Toda borbeni gostje so vse nalete zdržali, potem pa sami prišli do prednosti igralca več v zadnji minuti tekme, na kazensko klop je moral Dario Kostović.

Razigrani Mušič na pravem mestu
Kljub temu so po 60 minutah točko že imeli, priložnost za drugo pa se je ponudila, ko je Alan Letang v 43. sekundi podaljška namenoma izbil plošček za ogrado. Zmaji so imeli dva igralca več. John Hughes je lepo podal pred vrata, za odločitev pa je poskrbel Mušič po minuti in 18 sekundah podaljška.

7. krog:
MEDVEŠČAK - TILIA OLIMPIJA
* 2:3 (2:2, 0:0, 0:0)
Zanoški 4., Sandrock 10.; Taylor 9., Mušič 18., 62.
* - po podaljšku

ACRONI JESENICE - BELJAK
3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
1.800; Tavželj 8., Hvila 60., Pusa 60.; Sleigher 28.

ORLI ZNOJMO - SAPA FEHERVAR
3:4 (2:1, 1:2, 0:1)

LINZ - KAC CELOVEC
* 2:1 (1:0, 0:0, 0:1)
* - po podaljšku

GRADEC - SALZBURG
5:3 (2:0, 1:1, 2:2)

DUNAJ je prost.


Lestvica: *
KAC CELOVEC 6 5 1 0 +15 11
TILIA OLIMPIJA 7 5 1 1 +4 11
LINZ 6 5 0 1 +5 10
SALZBURG 6 4 0 2 +1 8
MEDVEŠČAK 6 3 1 2 +1 7
DUNAJ 6 3 1 2 0 7
SAPA FEHERVAR 7 3 1 3 -2 7
GRADEC 7 3 0 4 0 6
VSV BELJAK 7 2 0 5 -8 4
ORLI ZNOJMO 6 1 2 3 -10 4
ACRONI JESENICE 6 1 1 4 -6 3

* - poraz po podaljšku oz. kazenskih
strelih prinaša eno točko