Bi lahko po novem na Jesenicah znova imeli le eno hokejsko društvo? Foto: MMC RTV SLO
Bi lahko po novem na Jesenicah znova imeli le eno hokejsko društvo? Foto: MMC RTV SLO

"Vsi člani upravnega odbora so se za odstop odločili zaradi neposrednih in posrednih groženj, ki so jih bili, tudi javno, deležni v preteklih dveh mesecih. Odstop upravnega odbora je nepreklicen, saj nivo komunikacije ter (ne)posredne grožnje onemogočata kakršnokoli delovanje ter razvoj jeseniškega hokeja," so zapisali na spletni strani jeseniškega kluba.

Po besedah dozdajšnjega predsednika Slavka Kanalca bo treba sklicati izredni občni zbor, ki bo določil nov upravni odbor ter nadaljeval že začeto delo pred novo sezono: "Priprave so se začele, dogovorjeni so tudi nastopi na nekaterih turnirjih, tako da novo vodstvo s tega stališča ne bi smelo imeti nobenih težav. Še enkrat želim poudariti, da smo odstopili zaradi velikih pritiskov."

Bodo prepričali Rebolja o združitvi?
Ob tem obstaja tudi druga možnost, da bi se končno združila hokejski klub Acroni in hokejsko društvo Mladi Jesenice, so še zapisali na uradni spletni strani HK Acroni. Mladi Jesenice imajo trdno postavljen upravni odbor z nekdanjim hokejistom Miho Reboljem kot predsednikom in bodo letos sodelovali tudi v mladinskem avstrijskem državnem prvenstvu. Mladi Jesenice so nekakšen "naslednik" Hit Casinoja Kranjske Gore in vedno znova poudarjajo pomembnost delitve klubov na Jesenicah na dve finančno neodvisni instituciji. Si bodo zdaj premislili?

Hokejski klub Acroni Jesenice ima zaradi finančnih težav prihodnjo sezono "zamrznjen" status v Ligi Ebel.