Žiga Pance bo znova oblekel zeleni dres. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Pance bo znova oblekel zeleni dres. Foto: www.alesfevzer.com

"Lepo se je vrniti v dvorano, v kateri sem naredil prve hokejske korake, in lepo je biti doma v teh negotovih časih. S predsednikom kluba sva se veliko pogovarjala in verjamem, da klub čaka svetla prihodnost. Želim si, da bi v Tivoliju igrali vrhunski hokej, kakršnega si Ljubljana in Slovenija zaslužita," je povedal 31-letni Ljubljančan, ki je z Olimpijo podpisal triletno pogodbo.

"Vsi se zavedamo Žigovih kakovosti, je vrhunski igralec, ki je že zadnjih deset let slovenski reprezentant. Zato me izjemno veseli, da bo kot otrok Olimpije okrepil svoj matični klub. S svojimi igralskimi vrlinami in profesionalnostjo bo nedvomno tudi vzor mlajšim igralcem. Žiga Pance pomeni veliko okrepitev za našo ekipo in prepričan sem, da bodo to prepoznali tudi obiskovalci," je o novi okrepitvi povedal trener zmajev Ivo Jan.

Pred sedmimi leti je starejši izmed bratov Pance zapustil tivolski led in najprej zaigral za Bolzano, nato pa si je kruh služil še pri Beljaku, KAC-u, Dornbirnu in madžarskem Jegesmedvekom. S slovensko reprezentanco je dvakrat nastopil na olimpijskih igrah.