Po zagonu novega kluba na Jesenicah smo zdaj deležni še oživitve državnega prvenstva s pravim rednim delom in končnico. Foto: Drago Cvetanovič
Po zagonu novega kluba na Jesenicah smo zdaj deležni še oživitve državnega prvenstva s pravim rednim delom in končnico. Foto: Drago Cvetanovič

V rednem delu bodo moštva igrala po dvokrožnem ligaškem sistemu, vsak klub igra proti nasprotniku doma in v gosteh. Redni del DP-ja bo med 20. septembrom in 7. februarjem 2015.

Samo Maribor bo igral le DP
Peterici klubov HDD Jesenice, HK Playboy Slavija, KH Triglav, HK Celje in HK MK Bled, ki nastopajo v INL-ju, se bodo tekme med Slovenci hkrati štele tudi za državno prvenstvo.

HDD Telemach Olimpija (EBEL) in HDK Maribor bosta odigrala po dve tekmi z vsakim slovenskim klubom v INL-ju in med seboj, pri čemer bodo "zmaji" gostovali prav na vseh tekmah državnega prvenstva. Prvo tekmo novega DP-ja bosta v soboto, 20. septembra, odigrala Triglav in Slavija.

Za zmago po 60 minutah igre moštvo dobi tri točke, za zmago v podaljšku oz. po kazenskih strelih dve točki, za poraz v podaljšku oz. po kazenskih strelih eno točko, za poraz po 60 minutah igre nič točk. V končnico se uvrstijo prve štiri ekipe po rednem delu tekmovanja. Polfinale se igra na dve zmagi, finale pa na tri zmage.


"VEČNA DERBIJA"
Torek, 28. oktobra: Jesenice - Telemach Olimpija
Četrtek, 5. februarja 2015: Telemach Olimpija - Jesenice (na Jesenicah)

Milovanovič znova pri Grenoblu
Občasni slovenski reprezentant Jakob Milovanovič se vrača v Francijo. Znova bo zaigral v dresu Grenobla, kjer je že uspešno igral v sezoni 2009/10, ko je tudi nazadnje zastopal Slovenijo na svetovnem prvenstvu. 30-letni branilec bo tako tudi soigralec Mitje Šivica.