Po letu dni na Jesenicah si bo zdaj Jaka Ankerst poskušal izboriti mesto v ekipi Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Po letu dni na Jesenicah si bo zdaj Jaka Ankerst poskušal izboriti mesto v ekipi Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Alexandre Imbeault
Alexandre Imbeault je prispeval častni gol za razglašene zmaje. Foto: MMC RTV SLO

Oba hokejista sta še v Poletni ligi na Bledu nastopala za Acroni Jesenice. 23-letni branilec Erman je zeleni dres oblekel že na pripravljalni tekmi na Madžarskem. Kariero je začel na Bledu, igral nato za Triglav in v Severni Ameriki za Valley Jr. Warriors. V zadnjih dveh sezonah je igral v Podmežakli.

Tudi 23-letni napadalec Ankerst je začel igrati na Bledu. Tudi on je zaigral v severnoameriški mladinski ligi EJHL. Nastopal je za moštvo New York Apple Core. Nato se je vrnil na Bled, za tem pa še oblekel dres Maribora in francoskega Briancona. Za Jesenice je igral eno sezono. Ankerst, ki je za Slovenijo igral na svetovnem prvenstvu elitne divizije v Bratislavi, se bo Olimpiji na treningih pridružil v torek.

Madžari v uvodnih desetih minutah zadeli štirkrat
Na 4. tradicionalnem turnirju v spomin na Gaborja Ocskaya so se Ljubljančani pomerili s Sapo Fehervar. V ponovitvi lanskega četrtfinala Lige Ebel so bili zeleno-beli na začetku tekme popolnoma nemočni. V uvodnih desetih minutah so prejeli kar štiri gole.

V 2. minuti je po podaji Erica Johanssona zadel Arpad Mihaly. V 7. minuti je Jerryja Kuhna ukanil novinec pri Madžarih Tyler Metcalfe. V 9. minuti je Kyle Bailey izkoristil prednost igralca več. Nekdanji ljubljenec občinstva v Tivoliju Frank Banham pa je povišal na neverjetnih 4:0 po desetih minutah. Po akciji Chrisa D'Alvisa in Simona Fergusona je v 17 minuti ob "power playu" zadel Alexandre Imbeault. V drugi in tretji tretjini ni bilo zadetkov.

4. turnir Gaborja Ocskaya, Szekesfehevar:
SAPA FEHERVAR - TELEMACH OLIMPIJA
4:1 (4:1, 0:0, 0:0)
2.100; Mihaly 2., Metcalfe 7., Bailey 9., Banham 10.; Imbeault 17.

TELEMACH OLIMPIJA - VITKOVICE
3:5 (2:1, 1:1, 0:3)
625; Pesjak 15., D'Alvise 20., Ropret 30.; Szturc 9., Klimek 38., 59., Svačina 41., Burger 53.