Kapetan Olimpije Boštjan Groznik je iz rok predsednika HZS-ja Matjaža Rakovca prejel Superpokal Slovenije. Foto: Drago Cvetanovič
Kapetan Olimpije Boštjan Groznik je iz rok predsednika HZS-ja Matjaža Rakovca prejel Superpokal Slovenije. Foto: Drago Cvetanovič
Jesenice - Olimpija
Ljubljančani so dobili dve od treh tretjin (obe z 2:1), v drugi tretjini gledalci niso videli zadetka. Foto: Drago Cvetanović
Olimpija v Podmežakli do superpokala

V obračunu za slovenski superpokal se teoretično pomerita zmagovalec pokala Slovenije ter državni prvak iz prejšnje sezone; a ker je v sezoni 2015/16 obe lovoriki osvojil ljubljanski klub, je mesto izzivalca v superpokalu pripadlo Jeseničanom kot podprvakom.
Langkow zrežiral oba gola zmajev
Pri Ljubljančanih je blestel prvi napad. V 9. minuti je najboljši igralec tekme Chris Langkow z desne strani podal pred vrata, kjer je Raphael Bussieres z močnim strelom ukanil Žana Usa. Dve minuti zatem prvo navdušenje na tribunah. Akcijo Davida Rodmana in Erica Panceta je pred vrati zaključil Jure Sotlar. Napadalec, ki je lani odločil peto tekmo finala v Tivoliju v korist zeleno-belih, je tokrat zatresel mrežo nekdanjih soigralcev z bližine. V 14. minuti je znova povedla Olimpija, Langkow je natančno podal pred vrata z desne strani, kjer je branilec Jonathan Harty brez težav zatresel mrežo.
Predčasni konec druge tretjine
V drugi tretjini sta mreži mirovali, precej bolj nevarni pa so bili gostje, Us se je nekajkrat izkazal. Razmerje v strelih v drugem delu igre je bilo 2:9. Druga tretjina se je predčasno končala, saj je odpadel del pleksi stekla. Minuto in 41 sekund so sodniki združili s časom tretje tretjine ob menjavi strani po pretečenem času za drugi del.
Neučinkoviti železarji niso unovčili številnih kazni pri Olimpiji
Na začetku zadnje tretjine so železarji pritisnili, a doživeli hladno prho v 45. minuti, ko sta Nik Pem in Anže Ropret učinkovito izvedla protinapad. Pritisk Jeseničanov se je stopnjeval, v 54. minuti je z modre črte sprožil Martin Oraže, pred vrati pa je palico podstavil Eric Pance in Jeff Frazee je bil nemočen. V zadnji tretjini so imeli Ljubljančani kar osem minut igralca manj, razmerje v strelih je bilo 13:5. Gostitelji so bili neučinkoviti, tri minute pred koncem je priložnost za izenačenje zapravil Rodman. 38 sekund pred koncem so imeli železarji igralca več, trener Nik Zupančič pa je iz vrat potegnil tudi vratarja Usa. Sodniški met na sredini igrišča so dobili zmaji in devet desetink pred koncem je prazno mrežo Jesenic zadel Pem za končni izid tekme.

Rodman se je predstavil pri železarjih
Pri železarjih se je predstavil tudi reprezentant David Rodman, ki se je v ponedeljek po dolgem okrevanju po poškodbi dogovoril za sodelovanje z jeseniškim klubom, za začetek za en mesec. Pri HZS-ju so se za superpokal odločili tudi zato, da bi tekmecema, ki igrata v različnih tekmovanjih, omogočili kakšno tekmo več že med sezono.
Opazna razlika med Alpsko ligo in Ligo Ebel
V tekmovalnem pogonu sta imeli ekipi sicer precej različno izhodišče, Jeseničani so v drugoligaški konkurenci AHL še neporaženi, ljubljanski pa imajo v močnejšem regionalnem tekmovanju, Ligi Ebel, le dve točki in so na zadnjem mestu lestvice.
Datum izvedbe novega tekmovanja ni bil izbran najbolj premišljeno, saj je bil v ospredju nogometni obračun na stadionu Stožice.

Superpokal Slovenije, Jesenice:
SIJ ACRONI JESENICE - OLIMPIJA
2:4 (1:2, 0:0, 1:2)
1.500; Sotlar 11., E. Pance 54.; Bussieres 9., Harty 14., Ropret 45., Pem 60.

Olimpija v Podmežakli do superpokala