Hokejisti SŽ-ja Olimpije so se v Tivoliju kar dobro kosali s Turkujem, ekipi iz države, ki je letos združila naslov olimpijskih in svetovnih prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Hokejisti SŽ-ja Olimpije so se v Tivoliju kar dobro kosali s Turkujem, ekipi iz države, ki je letos združila naslov olimpijskih in svetovnih prvakov. Foto: www.alesfevzer.com

V Tivoli – zbralo se je 2400 gledalcev – so se po več kot desetletju vrnili Green Dragonsi in poskrbeli za bučno navijanje. Olimpija jih je razveselila s kar čvrsto igro in pogumnim pristopom, a razlika v kakovosti je bila vendarle na strani Fincev, ki so sprožili 40 strelov na gol (Olimpija 19). Igralec tekme je bil Kai Kantola s tremi podajami. Pri Olimpiji je bil za najboljšega igralca izbran Luka Kalan, strelec drugega Olimpijinega gola.

Zadetka Magovca in Kalana

Po uspešni prvi tretjini popustili v drugi
Prvi plošček je vrgel legendarni Tomaž Vnuk. Olimpija je odlično odprla tekmo in povedla v 5. minuti, zadel je Aleksander Magovac, ki je z močnim strelom presenetil Lassija Lehtinena. Plošček mu je ušel med nogama v mrežo. Sledilo je še nekaj nevarnih akcij, blizu zadetku je bil predvsem Jaka Šturm ob samostojnem prodoru. Gostje so izenačili v 13. minuti, ko je branilec Ruben Rafkin sprožil od daleč, plošček pa je šel pod ramenom Žana Usa.

Turku blestel v drugi tretjini
V drugi tretjini je imela finska ekipa premoč in je s tremi zadetki odločila obračun. V 22. minuti so imeli po napaki Joone Ervinga Finci protinapad, ki ga je kronal Mikael Pyyhtiä. Sledili sta sicer še domači priložnosti, najprej Nika Simšiča in potem Mihe Beričiča, toda Turku je vse bolj prevzemal pobudo. Sredi tekme so imeli Finci prvič igralca več na ledu, pred tem je Usa, ki se ni dobro počutil (v dvorani je bilo zelo toplo, kar številnim hokejistom ne ustreza), zamenjal Anthony Morrone. Turku je dosegel gol ob številčni prednosti, zadel je Lauri Korpikoski. Na drugi strani ob igralcu več domači niso bili nevarni, bi pa lahko za znižanje pred koncem tretjine poskrbel Tadej Čimžar. A namesto tega je gostujoča ekipa še enkrat izigrala domačo obrambo in povedla s 4:1. Plošček je pod prečko poslal Teemu Kivihälme.

V vratih Olimpije je začel Žan Us, v drugi tretjini pa ga je zamenjal Anthony Morrone. Foto: www.alesfevzer.com
V vratih Olimpije je začel Žan Us, v drugi tretjini pa ga je zamenjal Anthony Morrone. Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija zapretila v zadnji tretjini
Pred zadnjo tretjino so zmaji obljubili igro na vse ali nič in uspelo jim je ublažiti poraz. V 42. minuti, ko je imela Olimpija številčno premoč, je Luka Kalan v navezi s Pancetom poskrbel za učinkovit zaključek akcije. V 52. minuti je bil Žiga Mehle sam pred vrati finske ekipe, vendar ni unovčil lepe priložnosti.

V soboto v Tivoli prihaja Wolfsburg
Po treh krogih Lige prvakov so slovenski prvaki še vedno brez točke. V soboto bo Olimpija gostila še Wolfsburg. Prenos bo na TV SLO 2. Ljubljančane v Ligi prvakov po dvojčku domačih tekem nato čaka nekaj premora, sledita pa še obračuna s švicarskim Zugom, prvim favoritom skupine B, ki je na vrhu lestvice z vsemi šestimi točkami. V Tivoliju bodo Švicarji gostovali 5. oktobra, v Švici bo tekma teden dni pozneje.

Hokejisti Olimpije v odličnem vzdušju v Tivoliju izgubili proti Turkuju

3. krog:
SŽ OLIMPIJA – TURKU
2:4 (1:1, 1:3, 1:0)
2430; Magovac 5., Kalan 42 (PP); Rafkin 13., Pyyhtiä 22., Korpikoski 32. (PP), Kivihälme 40.

ZUG – WOLFSBURG
* 4:3 (1:2, 2:0, 0:1)
Simion 5., 61., Herzog 35., Senteler 37.; Braun 10., Morley 20., 35.
* - po podaljšku


4. krog, sobota ob 18.00:
SŽ OLIMPIJA - WOLFSBURG
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Ob 19.45:
ZUG - TURKU

Vrstni red: Zug 8, Turku 6, Wolfsburg 4, Olimpija 0 točk.