Aleksander Ovečkin med zmagovalnim strelom. Drugo mesto je osvojil P. K. Subban (158,8 km/h). Foto: Marin Čilić
Aleksander Ovečkin med zmagovalnim strelom. Drugo mesto je osvojil P. K. Subban (158,8 km/h). Foto: Marin Čilić

Mojstri najhitrejše moštvene igre na svetu so se gledalcem večer prej že predstavili v različnih spretnostnih tekmovanjih. V najbolj atraktivni - najmočnejšem strelu - je prvič zmagal ruski šampion Aleksander Ovečkin, ki je plošček v prazno mrežo poslal s 101,3 miljami na uro (dobrih 163 kilometrov na uro).

Hokejistu Washingtona je mejo 100 milj uspelo premagati v zadnji seriji, ko je sicer že zmagal. Ovečkin je bil sicer daleč od rekorda Zdena Chare, ki je plošček leta 2012 v mrežo poslal s hitrostjo 175 kilometrov na uro.

V tekmovanju za najhitrejšega drsalca je drugič zapored zmagal center Edmontona Connor McDavid (je sploh prvi, ki je ubranil zmago v tej spretnosti), Brock Boeser (Vancouver) je bil najboljši v natančnostnem streljanju, pri podajah je bil najbolj spreten Alex Pietrangelo (St. Louis), v kontroli ploščka se je zmage veselil Johnny Gaudreau (Calgary), Marc Andre Fleury (Vegas) pa je slavil v tekmovanju za največ zaporednih ubranjenih strelov (14).

V noči na ponedeljek bo na sporedu 63. tekma vseh zvezd, igralci so razdeljeni v štiri divizije. Anže Kopitar bo igral za pacifiško, ki bo v polfinalu igrala s centralno. Prvi polfinalni par pa je metropolitanska divizija - atlantska.