Philippe Paradies je bil mož odločitve v Podmežakli. Foto: www.alesfevzer.com
Philippe Paradies je bil mož odločitve v Podmežakli. Foto: www.alesfevzer.com

Marcel Rodman ni mogel računati na najboljšega strelca železarjev Tadeja Čimžarja, ki se je poškodoval na ponedeljkovi uvodni tekmi, kjer so branilci naslova igrali zelo grobo. Manjkal je tudi napadalec Luka Kalan.

Slovenski prvaki so povedli v 9. minuti, ko je po dobljenem sodniškem metu David Rodman ukanil Frederica Cloutierja. Dve minuti zatem je Robert Joseph Bina izenačil ob prednosti igralca več.

Mathieu Gagnon je bil natančen ob prednosti dveh igralcev več. Foto: www.alesfevzer.com
Mathieu Gagnon je bil natančen ob prednosti dveh igralcev več. Foto: www.alesfevzer.com

Po pol ure so imeli gostitelji minuto in 57 sekund dva igralca več. Phil Pietroniro je dobil štiri minute kazni zaradi nepravilnega naleta, nato pa je bil izključen še Bina, ker je poslal plošček na tribuno. Mathieu Gagnon je z natančnim strelom od daleč unovčil veliko prednost železarjev. V drugi tretjini so bili Jeseničani precej boljši (streli 15:7), blestel je vratar Cloutier.

Že v 34. sekundi zadnje tretjine je izenačil Chad Pietroniro in napovedal napeto končnico tekme v Podmežakli. Kaznoval je veliko napako Urbana Sodje, ki je pred svojimi vrati podal na pamet in naravnost na palico Pietronira. V 49. minuti sta bila Alexander Gellert in Phil Pietroniro izključena zaradi igranja z visoko palico. Jeseničani so imeli minuto in 38 sekund prednost dveh igralcev več. Napadi so se vrstili, Cloutier pa je zaklenil vrata.

Paradies unovčil prednost igralca več
V podaljšku se je izkazal tudi vratar Jeseničanov Matthew Climie, ki je zaustavil tri nevarne strele gostov. V 76. minuti je Gellert podrl Tomaževiča in železarji so imeli igralca več. Po 77 minutah in 15 sekundah je Paradies z desne strani le ukanil sijajnega Cloutierja za veliko veselje v Podmežakli, kjer se je zbralo 1.500 gledalcev.

Olegs Sislannikovs je dosegel drugi zadetek za Ritten. Foto: www.alesfevzer.com
Olegs Sislannikovs je dosegel drugi zadetek za Ritten. Foto: www.alesfevzer.com

Slaba prva tretjina usodna za zmaje
Ritten je prvič v letošnji sezoni premagal Olimpijo (v ponedeljek v Tivoliju so zeleno-beli zmagali s 3:0, v rednem delu sezone pa dvakrat s 5:1). Izid v zmagah je zdaj izenačen na 1:1, tretja tekma pa bo v petek ob 19.15 v Tivoliju.

V 8. minuti je Philipp Pechlaner prvič ukanil Žana Usa v tej seriji. Le 62 sekund zatem je bil natančen še Olegs Sislannikovs. Po četrt ure igre je zaradi naleta v glavo Patrik Luza dobil pet minut kazni in še disciplinsko kazen igre. Prednosti zmaji niso unovčili, saj sta bila izključena Gregor Koblar in Žiga Svete. Ob igri štirih proti štirim je Markus Spinell povišal na 3:0. V uvodni tretjini je bilo razmerje v strelih 12:6.

Ko je po pol ure na kazenski klopi sedel Luka Zorko, je Daniel Tudin še četrtič ukanil Usa. Ljubljančani so bili precej nevarnejši v zadnji tretjini, a odlični vratar Thomas Tragust je ohranil mrežo nedotaknjeno. Razmerje v strelih na vrata je bilo 25:23.

ČETRTFINALE, druge tekme:
SIJ ACRONI JESENICE (8) ASIAGO (4) 2:0
* 3:2 (1:1, 1:0, 0:1)
1.500; D. Rodman 9., Gagnon 32., Paradies 78. ; Bina 11., C. Pietroniro 41.
* - po podaljšku

RITTEN (5) OLIMPIJA (2) 1:1
4:0 (3:0, 1:0, 0:0)
800; Pechlaner 8., Sislannikovs 9., Spinell 19., Tudin 30.

LUSTENAU (6) – SALZBURG MLADI (3) 1:1
* 4:3 (2:2, 1:1, 0:0)
* - po podaljšku

CORTINA (10) – PUSTERTAL (1) 0:2
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Igrajo na štiri zmage. Tretje tekme bodo v petek. Polfinale na tri zmage se začenja 1. aprila, finale pa 11. aprila.