Večinoma mladi hokejisti Olimpije so lahko zadovoljni z izkupičkom. Foto: MMC RTV SLO
Večinoma mladi hokejisti Olimpije so lahko zadovoljni z izkupičkom. Foto: MMC RTV SLO

V polfinalu sta Olimpija in Partizan gladko v dveh tekmah premagala Team Zagreb oziroma Stavbar Maribor. Končno tretje mesto v tem tekmovanju so zasedli Mariborčani, ki so v malem finalu dobili dve tekmi.

V prvem delu slovenskega DP-ja, ki se imenuje Slohokej liga članov, je od septembra nastopalo deset moštev iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Srbije: Stavbar Maribor, Jesenice mladi, Triglav, HK Olimpija, MK Bled, Slavija in HDD Bled, Team Zagreb, beograjski Partizan in mladinska ekipa moštva Graz 99ers. V končnici je nato osem najboljših igralo četrtfinale, polfinale in finale.

Po končanem tekmovanju lige Slohokej - lani so v tem tekmovanju slavili Mariborčani - se bo slovenski DP nadaljeval še s "pravo" končnico, v kateri bosta poleg najboljših slovenskih ekip iz lige Slohokej sodelovala tudi najboljša slovenska kluba Acroni Jesenice in Tilia Olimpija, ki sta igrala v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Začetek tega dela DP-ja pa je odvisen od uspešnosti Ljubljančanov v končnici lige Ebel.

FINALE

Četrta tekma:
PARTIZAN - Olimpija 3:1
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

V odebeljenem je stanje v zmagah, igrali so na tri zmage.

Za tretje mesto, druga tekma:
Zagreb - STAVBAR MARIBOR 0:2
1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
Igrali so na dve zmagi.