Slovenci so dobro začeli priprave na SP, ki se v Bratislavi  začenja 29. aprila. Foto: HZS
Slovenci so dobro začeli priprave na SP, ki se v Bratislavi začenja 29. aprila. Foto: HZS

Slovenci so v Budimpešti povedli že v 36. sekundi, ko je po podaji Davida Rodmana z leve strani iz bližine zadel Rok Leber. Gostje so imeli tudi v nadaljevanju pobudo in v 5. minuti povišali na 2:0. S sijajnim strelom z modre črte je v polno meril še en novinec Denis Rakovič. Dobro minuto pozneje je bilo že 3:0. Marcel Rodman je za golom podal na drugo vratnico, kjer je bil sam njegov brat David, ki je še tretjič matiral Leventa Szupra.

V 14. minuti so Madžari znižali izid, ko je z modre črte v levi zgornji kot vrat Roberta Kristana meril Bence Sziranyi. Deset minut pozneje so si varovanci Matjaža Kopitarja privoščili napako, saj so dobili gol z igralcem manj. Zadel je Daniel Fekete s strelom po tleh ob desni vratnici.

V soboto še ena tekma
Odgovora Slovenci niso iskali dolgo in že minuto pozneje povišali prednost. David Rodman je prodrl po desni strani, preigral dva madžarska branilca in iz bližine poslal plošček v mrežo. Že v 28. minuti so gledalci videli nov zadetek. Z igralcem več se je za 3:4 med strelce vpisal Balazs Ladanyi. A ponovila se je stara zgodba in po vsega 24 sekundah so risi znova vodili z dvema goloma naskoka. Odbiti plošček po strelu Leberja je v mrežo spravil Marcel Rodman.

V zadnje pol ure je padel le še en gol, končni izid je v 34. minuti postavil Gergo Nagy. V tretji tretjini so Slovenci z zbrano igro zadržali vodstvo. V soboto ob 19.00 se bosta reprezentanci pomerili še v Szekesfehervarju.
Budimpešta:
MADŽARSKA - SLOVENIJA
4:5 (1:3, 3:2, 0:0)
Sziranyi 14., Fekete 24., Ladanyi 28., Nagy 34.; Leber 1., Rakovič 5., D. Rodman 6., 25., M. Rodman 29.
Sobota ob 19.00 (Szekesfehervar):
MADŽARSKA - SLOVENIJA

Torek ob 19.00 (Tivoli):
SLOVENIJA - KAZAHSTAN