Matija Pintarič vse od sezone 2016/17 igra za Rouen, medtem ko je v Franciji že vse od sezone 2015/16. Foto: www.alesfevzer.com
Matija Pintarič vse od sezone 2016/17 igra za Rouen, medtem ko je v Franciji že vse od sezone 2015/16. Foto: www.alesfevzer.com

Po dveh domačih porazih z 2:3 in 2:4 so v Franciji že napol odpisali Rouen, ki pa je na krilih obramb slovenskega vratarja najprej izenačil finalno serijo v Bourdeauxu (6:3 in 2:1 v podaljšku), nato pa doma prevzel nadzor (5:3), v ponedeljek pa dokončal delo. Na šesti tekmi v Bourdeauxu je Rouen slavil s 3:2 v podaljšku, gol za že 18. naslov prvakov zmajev iz Normandije je zabil Christophe Boivin.

Četrti naslov francoskega prvaka za Pinto

Za najkoristnejšega igralca končnice v Ligi Magnus je bil razglašen Matija Pintarič - Pinta, ki je na 15 tekmah pomladi ubranil 92,9 odstotka strelov in prejemal 2,17 gola na tekmo. Četrti naslov francoskega prvaka za Pintariča, ki postaja legenda Rouena in eden najboljših čuvajev mreže v zgodovini francoskega prvenstva.

Po slavju v Rouenu bo 34-letni Mariborčan odletel v domovino, kjer se bo pridružil pripravam reprezentance. Na bližnjem svetovnem prvenstvu v Bolzanu bo Pintarič predvidoma prvič vratar Slovenije, ki načrtuje vrnitev med hokejsko elito.

Pingvini na slovenski pogon šele začenjajo finale

Če je Pintarič zmagovito sklenil klubsko sezono, pa bo četverica pomembnih slovenskih adutov šele v sredo začela finale v Nemčiji. Jan Urbas, Žiga Jeglič, Miha Verlič in Blaž Gregorc so štirje nosilci igre Pinguins Fishtown, ki jih v boju na štiri zmage čaka soočenje z Eisbären Berlin.

Hokejisti iz Bremerhavna z močnim slovenskim priokusom so na papirju rahli favoriti, saj so redni del prvenstva končali na prvem mestu, medtem ko so bili Berlinčani drugi. V rednem delu sezone so pingvini z Urbasom na čelu dobili tri od štirih medsebojnih dvobojev z ledenimi medvedi. Če se bo finale Lige DLE zavlekel do šeste ali sedme tekme, bo Slovenija predvidoma ostala brez pomoči omenjenih slovenskih asov.