Jan Drozg je največji talent slovenskega hokeja. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Drozg je največji talent slovenskega hokeja. Foto: www.alesfevzer.com

Pittsburgh je 19-letnega napadalca izbral na naboru Lige NHL leta 2017 v 5. krogu kot 152. Sam Drozg je nato odšel v sistem kanadskih mladihskih lig CHL. Za Shawinigan je lani na 61 tekmah dosegel 50 točk (16 golov in 34 podaj), letos je na 54 tekmah prispeval že 19 golov in 34 podaj. Cataractes je sicer drugo najbolj skromno moštvo vzhodne mladinske lige QJMHL, Drozg pa je prvi napadalec Shawinigana.

Najprej bo Mariborčan, ki bo 1. aprila dopolnil 20 let in poleti uradno postal članski hokejist, zelo verjetno dobil priložnost v Ligi AHL, ki velja za odskočno desko do najmočnejše lige na svetu. Triletna pogodba pomeni, da ima čas, da se dokaže in nato zaigra tudi v Ligi NHL, hkrati pa kaže zaupanje Pingvinov, pri katerih je pustil dober vtis na obeh pripravljalnih taborih.

Drozg je bil najboljši strelec svetovnega prvenstva do 20 let divizije I – skupine B, ki je potekalo sredi decembra v Tychyju na Poljskem. S štirimi zadetki in osmimi podajami je bil najzaslužnejši za napredovanje Slovenije razred višje.