Oster boj v Podmežakli. Tadej Čimžar strelja, obkrožen s hokejisti Pustertala. Foto: Sara Ros/BoBo
Oster boj v Podmežakli. Tadej Čimžar strelja, obkrožen s hokejisti Pustertala. Foto: Sara Ros/BoBo

Traversa zadel za vodstvo Pustertala
Pustertal je v Podmežakli povedel v 27. minuti. Po sporni izključitvi Mathieuja Gagnona je Cody Corbett z modre črte poslal plošček pred vrata, kjer mu je smer spremenil Tommaso Traversa in presenetil Matthewa Climieja. Jeseničani so nato – sploh ob igralcu več – pritiskali za izenačenje, a neuspešno. Razmerje strelov po dveh tretjinah je bilo 25:17 za domače.

Brus dosegel gol priključka
Pustertal je na začetku druge tretjine povišal vodstvo, znova je bil ob številčni prednosti uspešen Traversa. A železarji se niso predali. V 47. minuti je Miha Brus iz neposredne bližine odbiti plošček le pospravil za hrbet Colina Furlonga.

Trener železarjev Marcel Rodman je lahko zadovoljen s predstavami svojih varovancev. Foto: Sara Ros/BoBo
Trener železarjev Marcel Rodman je lahko zadovoljen s predstavami svojih varovancev. Foto: Sara Ros/BoBo

Paradis v 52. minuti izenačil
Zadetek je dal krila domačim, ki so v 52. minuti izenačili. Ob prednosti igralca več je Andrej Tavželj na desni strani lepo podal do Philippa Paradisa, ki je "s prve" s strelom za daljšo vratnico matiral Furlonga za 2:2. Do konca rednega dela ni bilo več zadetkov, tako da je bil na vrsti podaljšek.

Mojstrovina Davida Rodmana v podaljšku
Jeseničani so nato v podaljšku potrebovali le dobro minuto, da so zabili odločilni gol. Blaž Tomaževič je z leve strani podal v sredino, kjer je David Rodman mojstrsko s prve poslal plošček pod prečko Furlonga. Slavje na ledu in tribunah, kjer se je zbralo 2.300 gledalcev, se je lahko začelo. Razmerje strelov na gol je bilo 38:23 za slovenski klub z največ osvojenimi trofejami.

Žiga Pešut se je izkazal z dvema goloma. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Pešut se je izkazal z dvema goloma. Foto: www.alesfevzer.com

Pešut v Lustenauu zadel že po 23 sekundah
Olimpija je po zmagi v Lustenauu na pragu finala. Zmaji so v Rheinhalle Lustenau, kjer se je zbralo 1.716 gledalcev, povedli že po 23 sekundah, ko je Mathieuja Corbeila matiral Žiga Pešut, kar je bil tudi izid tretjine. Tudi v nadaljevanju so bili gostje nevarnejši, a izid se ni spremenil do 39. minute, ko je po nekaj dobrih posredovanjih ljubljanskega vratarja Žana Usa Pešut dosegel svoj drugi gol na tekmi. Sedemnajst sekund pred koncem druge tretjine je vodstvo povišal Aljaž Chvatal. Piko na i pa je v tretji tretjini postavil Žiga Jezovšek. Razmerje strelov je bilo 43:27 v korist Ljubljančanov, ki bodo imeli v petek v Tivoliju prvo "zaključno žogo" za finale.

POLFINALE, drugi tekmi:
SIJ ACRONI JESENICE (8) - PUSTERTAL (1) 1:1
*3:2 (0:0, 0:1, 2:1)
2.300; Brus 47., Paradis 52., D. Rodman 62.; Traversa 27., 42.
* - v podaljšku

LUSTENAU (6) - SŽ OLIMPIJA (2) 0:2
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
1.716; Pešut 1. (23. sekunda), 39., Chvatal 40., Jezovšek 54.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri zmage. Tretji tekmi bosta v petek.