Anže Pogačar (desno) je v zadnjih štirih letih preporodil hokej na Jesenicah. Spisal je izjemno uspešno zgodbo in osvojil tri naslove državnega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com
Anže Pogačar (desno) je v zadnjih štirih letih preporodil hokej na Jesenicah. Spisal je izjemno uspešno zgodbo in osvojil tri naslove državnega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com
14. aprila v Tivoliju so Jeseničani znova postali državni prvaki. V finalni seriji so s 3:1 v zmagah ugnali SŽ Olimpijo. Foto: BoBo

Po koncu štiriletnega mandata je v zadnjem mesecu opravljal le vlogo zakonitega zastopnika. Po koncu zelo uspešne sezone so po aprilskem občnem zboru na Jesenicah ostali brez predsednika, potem ko je svoj mandat končal Pogačar.
15. maja je na spletni strani kluba pojasnil, da kljub pozivom k sodelovanju na Jesenicah ni bilo nobene prijave za predsedniško mesto. Takrat je napovedal, da bo, če do novega občnega zbora ne bo rešitve, kot zakoniti zastopnik društva začel ustrezne postopke za njegovo ukinitev.

Danes je v novem sporočilu za javnost pojasnil, da se je odločil za nadaljevanje dela v klubu. "Brez hokeja si Jesenic in gorenjske regije ne znamo predstavljati, prav tako ne bo slovenske hokejske reprezentance brez hokeja na Jesenicah. Zato smo na Jesenicah zavihali rokave in začeli graditi vodstvo kluba, ki bo ustvarilo pogoje za naskok Jesenic na ponovni naslov slovenskega prvaka, na vrh Alpske lige in vrnitev ekipe v Ligo Ebel. Skupaj z drugimi člani vodstva kluba sem v zadnjih štirih letih pustil dušo in srce v klubu, zato ne želim, da hokej v mestu ob 70. letnici obstoja propade. Obveščam vas, da sem se danes odločil, da nadaljujem delo v klubu," je zapisal Pogačar.

Izrazil je zadovoljstvo, ker se je klubu pridružil Žirovničan, predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč, skupaj sta že obiskala glavnega pokrovitelja, podjetje Acroni, kjer so po njegovih besedah tako kot v skupini SIJ; d. d., zelo naklonjeni iskanju rešitev za jeseniški hokej.

Želi vrniti jeseniške sinove v slovenski hokejski hram
"Zavedam se, da je za visoke cilje potreben tudi kakovosten igralski kader. Želja je, da vrnemo nekatere jeseniške sinove v slovenski hokejski hram. Nekatere kot aktivne igralce, druge kot ambasadorje kluba. V kratkem bomo opravili razgovore z nekaterimi reprezentanti in nekdanjimi jeseniškimi igralci ter seveda tudi z vsemi igralci iz lanske sezone. V klubu želimo dati posebno pozornost našim navijačem, brez katerih rdečega ponosa ni. Zato se bomo sešli tudi z njimi, da skupaj soustvarjamo šampionsko zgodbo pod sloganom 'Ena ekipa, eno srce'," je še zapisal Pogačar.

Logar in Alagić že zapustila klub
Podrobnosti delovanja jeseniškega kluba v prihodnje bodo na Jesenicah predstavili po občnem zboru 14. junija. Klub je že zapusti odlični branilec Miha Logar, ki se seli v Strasbourg. Napadalec Adis Alagić je odšel v Lustenau, vratar Clarke Saunders pa je razmišljal o koncu kariere.
Zadnje štiri sezone zelo uspešne
Jeseničani so v zadnjih štirih letih osvojili naslov državnega prvaka trikrat (2015, 2017 in 2018), leta 2016 pa so izgubili na odločilni tekmi proti Olimpiji v Tivoliju z 0:2. V pretekli sezoni so bili najboljši tudi v slovenskem pokalu, trener Gaber Glavič je postavil temelje za svetlo prihodnost. V Alpski ligi so v zadnjih dveh sezonah izpadli v polfinalu, čeprav so bili zelo blizu uspeha. Asiago in Ritten imata več izkušenih hokejistov. Liga Ebel je seveda velika želja v Podmežakli, vendar je treba zbrati vsaj milijonov evrov za konkurenčno moštvo, kar pa je težko izvedljivo.