Gregor Polončič je uspešno vodil Ljubljančane že en mesec. Kljub strgani križni vezi v kolenu je zelo čustveno reagiral na klopi. Foto: www.alesfevzer.com
Gregor Polončič je uspešno vodil Ljubljančane že en mesec. Kljub strgani križni vezi v kolenu je zelo čustveno reagiral na klopi. Foto: www.alesfevzer.com

K Olimpiji se v svetovalni vlogi vrača tudi sloviti finski strateg Kari Savolainen, nekdanji selektor slovenske izbrane vrste.

Pri Olimpiji so se 19. septembra po porazu proti Jesenicam razšli s trenerjem Ivom Janom, od takrat je člansko ekipo vodil Polončič. Savolainen bo pri Olimpiji strokovni vodja in vodja razvoja ljubljanskega hokeja ter tudi glavni svetovalec klubske uprave, je potrdil predsednik Olimpije Miha Butara. "Kari Savolainen bo pri nas pristojen tako za razvoj članov kot tudi za vse ekipe od mladinske kategorije navzdol," je dejal Butara.

Savolainen bo svetovalec trenerja Olimpije Polončiča in tudi vodja mladinskega pogona

"Sprva smo načrtovali, da bo Savolainen z nami sodeloval tako, da bo nekaj mesecev v Ljubljani, nato nekaj mesecev doma. A trenutne razmere glede koronavirusne pandemije so preprečile, da bi že prišel k nam. Pod Rožnikom ga tako pričakujemo marca ali aprila," je povedal športni direktor Jože Kovač in pojasnil, da bo Finec za zdaj od doma s pomočjo sodobnih tehnologij spremljal tekme Olimpije, igralce, delal analize, dajal napotke ...

Savolainen bo pomagal z nasveti, ne s kadrovanjem
Začetno sodelovanje s Savolainenom je Polončič že pohvalil. "Najino sodelovanje že poteka. Dogovor je, da se on ne bo vmešaval v moje delo, način igre ali izbor igralcev, ampak mi bo svetoval. Zelo, zelo, zelo sem vesel, da imam takšnega svetovalca, saj me po vsaki tekmi čaka podrobna analiza, ki izpostavi tudi kaj, kar sem sam kot del tekme spregledal, nekakšen nov pogled," je dejal glavni trener zmajev in dodal: "Prepričan sem, da bo tudi moj trenerski napredek zelo velik."

Glede usode naslednje tekme Olimpije v prvem delu Alpske lige v četrtek z Linzem se bodo pri Olimpiji odločili v naslednjih 48 urah. Znano je, da je bil na nedeljskem testiranju na novi koronavirus pozitiven eden od hokejistov moštva, ki pa je v samoosamitvi.

Na testiranje vsi ljubljanski hokejisti
"Igralec je bil poškodovan, nato se je v torek in sredo priključil moštvu, naslednji dan pa me je obvestil, da se ne počuti dobro. Svetoval sem mu, naj ostane doma. Po lastni presoji se je v nedeljo zvečer odločil za testiranje, ki je dalo pozitiven izvid. Počuti se dobro, ima le lažje simptome in komaj čaka, da se priključi ekipi. To bo mogoče šele po negativnem vzorcu na testu,
" je pojasnil Kovač. Testiranje so danes opravili še vsi drugi igralci.

V soboto se bo že začel redni del Alpske lige, ko bodo vse ekipe igrale po ligaškem sistemu z vsemi in bodo tudi točke delili za vsako posebej.

Za zdaj bo vse potekalo normalno, poudarjajo v ljubljanskem klubu, in dodajajo, da pa imajo znotraj vodstva Alpske lige pripravljenih več različnih scenarijev za morebitne spremembe glede covida-19.