Jean Philippe Lamoureux je v nedeljo izgubil živce, a tokrat je bila disciplinska komisija usmiljena do Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jean Philippe Lamoureux je v nedeljo izgubil živce, a tokrat je bila disciplinska komisija usmiljena do Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Disciplinska komisija je določila, da sta dve tekmi prepovedi pogojni v preizkusni dobi treh mesecev. Kazen igre pomeni avtomatično prepoved nastopanja na eni tekmi, a tokrat je vratarju zmajev komisija močno pogledala skozi prste.
Horvath ga je provociral
Spoznala je, da je bil 27-letni Američan, slabih živcev, sprovociran, rezultat njegovega napada ni bila nobena poškodba, hkrati pa se nasprotnika ni lotil s palico. Prav tako ni nastal fizični kontakt z linijskim sodnikom.
Po 39 minutah in devetih sekundah igre v Szekesfehervarju je Arpad Mihaly z močnim strelom povišal na 4:2, v gneči pred vrati so se začeli prerivati in vratar Lamoureux je popolnoma izgubil živce. Udaril naj bi Andrasa Horvatha in prejel je kazen igre. Po podrobnem pregledu posnetka je jasno, da Lamoureux ni poškodoval Horvatha, v prerivanju ga ni udaril v predel vratu in glave, le odrinil ga je v hrbet.

Boh bo znova rezervni vratar
Sapa je prvo tekmo v nedeljo na Madžarskem dobila s 7:2, v torek pa bi v primeru kazni za Lamoureuxa branil 20-letni Matic Boh, ki je bil v vratih tudi zadnjih 21 minut nedeljske tekme. Prejel je tri zadetke. Začasni trener Matjaž Sekelj in trener vratar Andrej Hebar starejši sta bila po nedeljski tekmi zelo zaskrbljena, zdaj pa se je položaj zelo spremenil in Olimpija ima v torek ob 19.15 v Tivoliju lepe možnosti, da izenači serijo na 1:1.