Slovenke so SP začele s porazom, a so pustile dober vtis. Foto: hokej.si
Slovenke so SP začele s porazom, a so pustile dober vtis. Foto: hokej.si

"Pristop je bil pravi, ničesar ne morem očitati dekletom, zmanjkalo je tudi nekaj sreče. So pa potrebovale nekaj časa, da so se privadile na to raven tekmovanja," ni bil razočaran selektor Boštjan Kos.

Slovenke so imele prvo priložnost v 13. minuti, ko sta poskušali Gaja Pezdir in Julija Blazinšek, v 16. minuti pa je še enkrat poskusila Gaja Pezdir. Poljska čuvajka mreže je preusmerila plošček in prva tretjina se je končala brez zadetkov.

Tekmice so tudi v drugem delu nadaljevale hitre napade, ki so v 23. minuti obrodili sadove. Napadalka Tatjana Onišenko je s podajo na oddaljeno vratnico našla prosto soigralko Majo Brzezinsko, ki je nato premagala slovensko obrambo.

Slovenke so nato imele dvakrat številčno premoč na ledu, pri čemer so si pripravile nekaj priložnosti, a jih niso izkoristile. V tretji tretjini so Poljakinje hitro zadele še enkrat, uspešna je bila Onišenko v 43. minuti.

"Začele smo počasi, nato smo bile iz menjave v menjavo boljše in z več želje po zmagi. Tudi po dveh dobljenih golih smo še dvignile tempo in igrale z njimi bolje kot lani," je povedala branilka Tamara Svetina, ki je od soigralk dobila nagrado (maskoto) za posebne dosežke. Za takšno nagrajevanje po vsaki tekmi so se v sodelovanju s selektorjem odločile igralke same.

Za Slovenijo so igrale Dukarič, Dovžan, Pren, Friš-Lorber, Confidenti, Porekar, Glavič, Nylaander, Pezdir, Blazinšek, Svetina, Biščak, Kraner, Pazlar, Breznik, Pršina, Lončar, Trobiš, Rejc, Miklavčič, Avsenek, Senegačnik; Selektor: Boštjan Kos